Докато много от нас не могат да си представят живота

...
Докато много от нас не могат да си представят живота
Коментари Харесай

Как липсата на секс влияе на женското здраве?


Докато доста от нас не могат да си показват живота без секс, понякога на всички ни се случва да прекосяваме и през „ сухи “ интервали.

Какви отрицателни резултати оказва на здравето обаче

дългото прекъсване на секса ?

Загуба на либидо

Според някои секс терапевти, неналичието на секс понижава либидото . Колкото по-рядко вършим секс, толкоз по-малко започваме да усещаме неналичието му. Това се дължи може би на обстоятелството, че когато не вършим секс, имаме по-малко сила. Това обаче не се отнася до всички. При някои хора работи назад – ускорява половото им предпочитание.

Влияе на настроението

Липсата на физически контакт може да накара някои хора да се усещат без въодушевление и потиснати. Когато вършим секс, имаме контакта сред нашата и кожата на колегата ни и този тип контакт е първият примитивен метод, по който ние като хора се утешаваме (както бебетата с майките си), настояват експертите. Този досег сред сътрудниците оказва помощ за контролиране на настроението - нормално посредством освобождение на хормона окситоцин .

Вагиналните стени стават по-тънки

Това е на първо място проблем за дамите, които минават през менопаузата . Ако коренно се понижи количеството на секс в тази възраст, стените на вагината изтъняват и това може да докара до мъчителен сексуален акт, когато се прекрати това занятие. North American Menopause Society предлага да се практикува постоянен секс, изключително по време на менопауза.

Губи се естественото навлажняване на вагината

Това се дължи на неналичието на хормона естроген. Ако вземете млада жена на 20 или 30 години, с помощта на достатъчното количество естроген, вагината ѝ резервира еластичността и влажността си, даже когато не прави секс. При дамите на 60-годишна възраст този естроген е намалял и при тях е по-трудно.

Свързани публикации.. Секс - лечебни резултати има ли? 1 Кои двойки вършат най-редовен и приемлив секс? 1 В коя възраст дамите са полово най-активни? 0

Сексът понижава менструалните болки

Странно, правенето на секс по време на месечния цикъл е в действителност добър метод за понижаване на менструалните крампи. Матката е мускул, а контракциите на матката по време на оргазъм води до по-бързо изхвърляне на кръвта.

Сексът намалява напрежението

По време на секс се отделят ендорфини и други хормони на щастието, които потискат хормоните на напрежението . По този метод освен настроението ви се покачва, само че и тялото ви е по-здраво. Липсата на секс фрапантно понижава хормоните на щастието, което утежнява и общото здравословно положение. Изводът: когато имате сътрудник – правете по-често секс.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР