1. Сексът облекчаваглавоболието. Проучване публикувано в месечния брой на сп.

...
1. Сексът облекчаваглавоболието. Проучване публикувано в месечния брой на сп.
Коментари Харесай

5 здравословни ефекта от сексуалния живот


1. Сексът облекчава

главоболието.


Проучване оповестено в месечния брой на сп. Cephalalgia

откри, че половата интензивност облекчава болката от мигрена или клъстерни главоболия

до една трета от пациентите. Оргазмът и последвалата вълна от ендорфини, която се освобождава по време на него, евентуално прекъсва болката от мигрената, тъй че даже мастурбацията може да бъде от изгода, настояват учените.

2. Сексът гори калории.

Сексът не е толкоз добър, колкото другите форми на упражнение, само че сигурно изгаря предостатъчно количество калории. Проучване от университета в Монреал пресметна, че за 30-минутна сесия, мъжете изгорят приблизително 101 калории, а дамите изгорят 69. Това прави 4.2 калории на минута в единия случай и 3.1 калории на минута в другия.

3. Сексът е удобен за имунната система.

Публикация в сп. Psychology Report ни осведоми, че студенти, които вършат секс най-малко един път седмично, се радват на 30% по-високо количество имуноглобулин А, който играе основна роля в имунната отбрана на лигавицата.

Свързани публикации.. Уморените май в действителност не могат да вършат секс, а и не трябва 0 Простата – секретът ѝ е част от спермата 0 Колко калории гори сексът? 0

4. Намалява риска от рак на простатата.

Изследване в British Medical Journal от 2004 година оповестява, че от 50 000 мъже на възраст от 40 до 75 години, тези, които споделят,

че еякулират 21 пъти или повече на месец, са относително по-рядко изложени на риск от рак на простатата, спрямо тези, които еякулират 4 или 7 пъти месечно.

5. Сексът усъвършенства спането.

Както към този момент беше упоменато, сексът е тип упражнение, тъй че е обикновено да се чувствате изтощени след него. Но освобождението на окситоцин също ви оказва помощ да се чувствате сънливо. Що се отнася до мъжете, обява в Neuroscience and Biobehavioral Reviews свидетелства, че оргазмът понижава интензивността в префронталната кора на мъжкия мозък, което е от голяма важност за положителния нощен сън. Не на последно място, притокът на кръв изчерпва мускулите от продуциращия сила гликоген, което изтощава хората в допълнение.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР