Здравните специалисти започват да си дават сметка, че сексуалната активност

...
Здравните специалисти започват да си дават сметка, че сексуалната активност
Коментари Харесай

Колко калории са горят по време на секс?


Здравните експерти стартират да си дават сметка, че половата интензивност при хората може да съставлява значим аспект от цялостното им здраве и качество на живот. Като се има поради, че сексът може би е една от най-често практикуваните действия през целия живот на индивида, за някои учени е значимо да се организират проучвания по тази тематика.

Въпреки това, заради интимния и сензитивен темперамент на тематиката, малко изследвания са изследвали дали половата интензивност може да се преглежда като упражнение, което изисква забележителен разход на сила . Едно такова проучване е оповестеният през 2013 година в PLOSone разбор на Антъни Карелис и сътрудници. Авторите са присъединили в опита 21 хетеросексуални двойки, които са били задълженви да вършат към 25-минутен секс един път седмично в продължение на месец. Било им посочено като указания да правят нормалната си полова активност в домашни условия и да не употребяват медикаменти, алкохол или лекарства за еректилна дисфункция преди половата интензивност, както и да не се ангажират с никаква парафилия.

Крайната цел на извършеното изследване е била да се изчислят енергийните разноски по време на половата интензивност и да се сравнят със сесия извършения за устойчивост. Резултатите посочили, че енергийните разноски при мъжете надскачат тези при дамите: междинният енергиен разход по време на полова интензивност е 101 kcal или 4,2 kcal / min при мъжете и 69 kcal или 3,1 kcal / min при дамите. Освен това, междинният интензитет е бил 6,0 МЕТ (количеството метаболитен еквивалент) при мъжете и 5,6 МЕТ при дамите, което съставлява умерена активност съгласно Американския лицей по спортна медицина.

Свързани публикации.. 5 здравословни резултата от половия живот 0 Ползите от късите, само че интензивни тренировки във фитнеса 0 Уморените май в действителност не могат да вършат секс, а и не трябва 0

Като цяло броят на калориите , изгорени по време на секс, е относително по-малък от броя на калориите, които мъжете могат да изгорят по време на подготовка (около 276 калории). Въпреки това откривателите стигат до заключението, че "сексуалната интензивност може да се смята от време на време за доста упражнение ".

Като умозаключение може да се каже, че в случай че се пробвате да отслабнете и се надявате да замените времето във фитнес залата с това под завивките, може би ще е по-добре да се придържате към обичайните тренировки.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР