Физическата активност е от жизнена важност за доброто здраве и

...
Физическата активност е от жизнена важност за доброто здраве и
Коментари Харесай

Най-вредните митове за спортуването

Физическата интензивност е от витална значимост за положителното здраве и отличното качество на живот. През последните години ходенето на фитнес се трансформира в нещо изцяло обикновено, а доста зали стартираха и така наречен групови тренировки, които се радват на известност най-много измежду дамите.

На фона на това, доста е изписано и казано за здравословното хранене, метод на живот и включително и спортуването. Съществуват хиляди публикации и блогове, в които можем да научим значими уроци за вярното и дейно осъществяване на тренировките.

Но по какъв начин да отсеем истината от митовете за спорта и да водим в действителност здравословен живот, без да си вредим в опитите да го създадем. Запознайте се с няколко мита за спортуването и истината за тях.

Мит: Най-доброто време за подготовка е сутринта

Това не е наложително за всеки организъм. Да, след подготовка ще сме заредени с сила и тонус за идния ден, само че това не значи да упражняваме принудително. Най-доброто време за подготовка е това, в което ние сме подготвени и се усещаме най-добре.

Мит: Енергийните питиета ще ни заредят с сила за тренировката

Това няма нищо общо с истината. Дори да се почувстваме по-енергични, тези питиета са нездравословни за нас, състоят се основно от захар, кофеин и вода. Вместо това експертите поучават да пием единствено вода и да се възстановим след подготовка с храна, богата на протеини.

Мит: Бягащата пътека във фитнеса е по-добър вид от бягане в парка

Дори да изминавате едно и също разстояние, не може да сравните чистия въздух в парка с този във фитнеса. Бягането навън задейства и друга група мускули, защото се тича против вятъра и по този метод се изгарят към 10% повече калории. При спортуване на открито се отделят и хормони, които въздействат позитивно на притока на сила, самочувствието и настроението ни.

Мит: Колкото повече часове упражняваме, толкоз по-добре

Всъщност най-важното при тренировките е да не се прекалява. Дори да ви трябват бързи резултати, най-мъчително за вашето тяло е всеки ден да прекарвате часове в трениране. Най-добрите спортисти ще ви кажат, че почивката е също толкоз значима за положителната мускулатура, колкото и тренировките.

Мит: Интензивните тренировки изострят глада ни

Щом се чувствате гладни след подготовка, очевидно не вършиме нещо вярно. Упражненията потискат глада, а не противоположното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР