Фирмата на Евгени Ангелов разпределя милиони левовеЧовек от кабинета “Борисов

...
Фирмата на Евгени Ангелов разпределя милиони левовеЧовек от кабинета “Борисов
Коментари Харесай

Frog News: Спрягат името на заместник министър от кабинета Борисов 1 за бъдещ премиер

Фирмата на Евгени Ангелов разпределя милиони левове

Човек от кабинета “Борисов 1” се спряга за възможен предстоящ министър председател. Става дума за Евгени Ангелов, който е бил зам.-министър на стопанската система и енергетиката от екипа на Трайчо Трайков. Трупал е стаж и като консултант на президента Росен Плевнелиев. Това оповестиха източници от четворната коалиция, представени от.

Според тях сега Ангелов “загрява” на аварийна пейка и ще бъде включен в “играта”, в случай че в редиците на ръководещите се появят непреодолими спорове. Факт е, че съвсем всеки ден сред сътрудниците в ръководството прехвърчат искри по разнообразни значими тематики като войната в Украйна, участието на РСМ, инфлацията, енергийната рецесия и т. н.

Въпреки, че Евгени Ангелов е бил обвързван с Борисов посредством високия пост, който е заемал сред 2009 и 2011 г, сега той е мощно предан на новата власт. Наскоро е поел отговорността за изявите на Кирил Петков, което на процедура го прави негова дясна ръка. Сега през него ще минава целия информативен поток. Не е ясно по кое време тъкмо се е зародила близостта им, само че може да се допусна, че това е станало, до момента в който Евгени Ангелов е бил преподавател във фондацията, учредена от Петков - “Център за приложни проучвания и нововъведения ". Преподаватели в нея са били и други от така наречен “Харвардски” кръг - като Асен Василев, Лена Бориславова, Даниел Лорер.

Най-интересната част от активността на спрягания за предстоящ министър-председател Евгени Ангелов, е обвързвана с учредената от него компания “Силвърлайн Партнърс”. Тя не е по никакъв начин инцидентна, тъй като е определена да бъде медиатор на Фонда на фондовете, като задачата е ѝ е да ръководи 83.7 млн. лева, от които 75.3 млн. лева са обществени средства. Казват, че парите би трябвало да се разпределят от “Силвърлайн Партнърс” в интерес на дребни и междинни предприятия. Никой не оспорва, че става въпрос за прекомерно апетитна хапка. Управители във компанията, съгласно регистъра са Евгени Ангелов, Диана Аладжова и небезизвестната Ралица Агайн - Гуру.

В края на предходната година шефът на финансовата комисия към Народно събрание Любомир Каримански изясни, че брачният партньор на Ралица Агайн - Елвин Гури дружно с Даниел Лорер са също медиатори на Фонд на фондовете през друга компания - "Емпауър Кепитъл ". Те също ще би трябвало да разпределят милиони, само че по друго направелние. Българският бизнесмен с албански генезис Елвин Гури и предприемачът от прехода Спас Русев пък купуват през 2019 година “Телеком Албания”.

Припомняме ви, че Ралица Агайн -съдружник на Евгени Ангелов, подаде оставка през 2018 г от поста зам.-шеф на КФН поради следствията от банкрута на кипърската застрахователна компания “Олимпик”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР