Фирма на депутата от Продължаваме промяната Владимир Табутов – Лавс“

...
Фирма на депутата от Продължаваме промяната Владимир Табутов – Лавс“
Коментари Харесай

Депутат от „Продължаваме промяната” си купи 4 хотела – в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско

Фирма на депутата от „ Продължаваме промяната ” Владимир Табутов – „ Лавс “ ООД е закупила четири разкош хотела от веригата “Lion ”, намиращи се в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско. Досега веригата бе част от бизнеса на „ Транскапитал “ на берлинчанина Винсент Андреев.

Новината първо заяви благоевградския вестник “Струма ” и бе доказана от депутата пред “Капитал ”. Пред изданието той прецизира, че договорката се е подготвяла от 2 години насам.

Сделката е осъществена посредством компания „ Хотели Лион “ ЕООД. Едноличен притежател на сдружението от 9 септември става компания „ Лавс “ ООД, в която Владимир Табутов е съучастник със софиянеца Вангел Иванов, който е шеф на сдружението и на хотелите. Преди това едноличен притежател на компанията бе продавача оп договорката –  „ Транскапитал “ ЕООД.

Капиталът на „ Хотели Лион “ ЕООД е в размер на 17.7 млн. лева, колкото е и цената на дружествения дял, трансфериран от софийската компания „ Транскапитал “ ЕООД на „ Лавс “ ООД.

Сделката е вписана в Търговския указател на 9 септември, като тогава е променено и седалището на компанията, което към този момент е на площад „ Македония “ № 1, ет. 3 в Благоевград, където са адресните регистрации и на други компании на фамилия Табутови. Хотелите са включени като непарична вноска в капитала на компанията.

Най-внушителен като архитектура е 5-етажният софийски хотел на бул. „ Книгиня Мария Луиза “ при Лъвов мост. Хотелът на Боровец, някогашният „ Соколец “, е 4-етажен, със състезателен комплекс и басейн.

Реклама

Хотелът в Банско е в местността Грамадето, на 5 етажа, с ресторант, кръчма, лоби и пиано бар, състезателен комплекс с басейн. На Слънчев бряг е 6-етажен, с ресторант, басейн и магазини. Общата стойност на четирите хотела по документи е 29 милиона лв., само че не е ясно какъв брой са платили за тях Табутов и съдружникът му.

Спортният център с басейн към хотела в Боровец е ипотекиран за приемане на банков заем от 2,4 млн. лева, като по него солидарни длъжници са трите свързани сдружения „ Хотели Лион “ ЕООД, „ Лавс “ ООД и „ Хек солар “ ЕООД, като последното също е благосъстоятелност на ексдепутата Владимир Табутов, само че се ръководи от неговия брат Боян, оповестява още „ Струма “.

Преди 3 дни сдружението е финализирало и договорка за покупко-продажба на офис на ул. „ Тодор Александров ” № 1 в Благоевград, над банковия клон на ДСК. Недвижимият парцел от 287 кв.м се намира в надстройка на 4-ия етаж и е продаден на Табутови от „ Териториална проектантска организация “ ЕООД, благосъстоятелност на предприемача Валентин Веселинчев и трите му дъщери.

39-годишният Владимир Табутов развива от години сполучлив бизнес в енергийния бранш, той беше член на Комисията по енергетика като народен представител от „ Продължаваме промяната ” в последния парламент.

Според декларацията му пред КПКОНПИ се оказа, че е измежду най-богатите депутати в 47-ото национално заседание. Има апартамент в София на стойност 1 528 850 лева, компания за създаване на фотоволтаични паркове, оценена за 1 милион лв., акции във компании, банкови влогове за 160 000 лв. и 700 000 $.

Той бе заявил взимане в размер на 744 000 лв., предоставено на личната му компания.

От заплати бе икономисал 7631 лв. и от работа и 264 000 лева отвън депутството. За 2019 година бе получил и 2 600 000 лева от дивиденти.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР