Финландският остров Улко-Таммио призова посетителите си да игнорират мобилните телефони

...
Финландският остров Улко-Таммио призова посетителите си да игнорират мобилните телефони
Коментари Харесай

Европейски остров се обяви за зона без телефони

Финландският остров Улко-Таммио прикани посетителите си да пренебрегват мобилните телефони и да се насладят на природата, до момента в който са там на почивка.

Улко-Таммио се намира в Източния финландски залив - народен парк в скандинавската страна, която шест следващи години е обявявана за " най-щастливата страна в света " и по подигравка на ориста, е дом на Nokia, притежател на най-продавания смарт телефон в света за всички времена, отбелязва CNN.

" Остров Улко-Таммио, който се намира край крайбрежията на Хамина, това лято ще бъде зона, свободна от телефони ", съобщи Матс Селин, специалист по островен туризъм във Visit Kotka-Hamina. " Искаме да призовем почиващите да изключат смарт устройствата си, да спрат и да се насладят същински на островите. ", изясни той.

Един от 41-те национални парка на Финландия, Улко-Таммио, е ненаселен за хората, само че е дом на доста редки птици и растения, които посетителите могат да видят по време на разходка из екопътеките или от птичата кула на острова.

Участието в цифровата детоксикация за туристите е непринудено и защото островът има покритие към  функционираща мобилна мрежа, изкушението ще бъде непрекъснато, добавя CNN.

Въпреки това чиновниците на Parks & Wildlife Finland, компанията, която ръководи острова, се надяват новата им самодейност да накара туристите да се изключат от мрежата и да се ангажират с флората, фауната и цялата невероятна природа в близост.

" Изключването на телефона, опознаването на природата и срещите с хора лице в лице сигурно ще подобрят настроението и благосъстоянието ви ", споделя Сари Кастрен, психолог и началник на проучванията във Финландския институт за здраве и богатство, в известие за медиите.

" Прекарваме безчет часове в приплъзване на каналите си в обществените медии, тъй че къса отмора от тях значи, че ще имате повече време за нови прекарвания. ", поучава специалистът.

Посетителите могат даже да нощуват без телефони на острова в палатки или в хижа, поддържана от Parks & Wildlife Finland.

До острови като Улко-Таммио нормално се стига с частна лодка, крайградски ферибот или водно такси - единствено не казвайте на никого, че употребявате смарт телефона си, с цел да ги резервирате, написа в умозаключение CNN.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР