Финландия ще премахне днес огражденията на входовете и изходите от

...
Финландия ще премахне днес огражденията на входовете и изходите от
Коментари Харесай

Финландия отменя някои ограничения в пътуванията

Финландия ще отстрани през днешния ден огражденията на входовете и изходите от региона на столицата си, който близо три седмици бе отцепен от останалата част на страната, заяви премиерката Сана Марин. Това е първото облекчение на наложените поради ковид ограничаващи ограничения, съобщи Ройтерс.

Ограниченията за влизане и излизане за столичната област Уусимаа бяха въведени на 28 март, с цел да се избегне разпространение на вируса в останалата част от страната.

Епидемията обаче продължава и всички други ограничавания остават в действие, сподели Марин и предложи да се заобикаля пътешестване до вилите, съобщи ТАСС.
По вчерашните данни инфектираните във Финландия с ковид са 3161, умряли са 67 души.

Училищата в Дания започнаха още веднъж да се отварят през днешния ден, след едномесечно затваряне поради ковид, заяви Агенция Франс Прес, представена от "Фокус ".

Северната страна е първата в Европа, която стартира да открива детски ясли, детски градини и начални учебни заведения, откакто бяха закрити на 12 март в опит да се ограничи епидемията от COVID-19.

Въпреки това класовете се възобновяват единствено в към половината от датските общини и в към 35 % от просветителните институции на Копенхаген, защото другите са поискали повече време за адаптиране към съществуващите здравни протоколи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР