Финансовият портал Блумбърг публикува своя списък от общо 50 най-влиятелни

...
Финансовият портал Блумбърг публикува своя списък от общо 50 най-влиятелни
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева и д-р Фаучи са сред 50-те най-влиятелни в света

Финансовият портал " Блумбърг " разгласява своя лист от общо 50 най-влиятелни индивида, които определят " невижданата " 2020 година В него попадат както ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, по този начин и главният експерт по инфекциозни заболявания на Съединени американски щати Антъни Фаучи. Но също учени, разработващи ваксина против COVID-19, политици, хора на изкуството и други

Според " Блумбърг " пандемията на коронавирус и изборите в Съединени американски щати до известна степен са улеснили съставянето на четвъртия годишен лист. Той е разграничен на пет категории: бизнес, политика, развлечения, финанси и просвета и технологии. 

В категорията " политика " са хора като лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановская, престолонаследникът на ОАЕ Мохамед бин Зейд Ал Нахаиан (за нормализиране на връзките с Израел), президентът на Уругвай Луис Лакале По (затова, че страната има най-ниската степен на заразяване с COVID-19 в Южна Америка). Но също по този начин и съоснователите на придвижването " Black Lives Matter ", ръководителя на администрацията на Тайван Цай Ингвен и ръководителят на Върховния съд на Съединени американски щати Джон Робъртс.

Кристалина Георгиева е включена в раздела " финанси ", наред с шефа на една от най-големите финансови корпорации в света - Citigroup Inc., Джейн Фрейзър, и изп.-директор на Morgan Stanley Джеймс Горман.

В категорията " просвета и технологии ", са основно тези, чиито старания са ориентирани към битка с разпространяването на COVID-19. Там са основният експерт по инфекциозни заболявания на Съединени американски щати Антъни Фаучи, група учени, участващи в създаването на ваксини против ковид и основателите на Covid Tracking Project, който наблюдава броя на случаите на зараза с COVID-19.

В раздел  " бизнес " е един от шефовете на стрийминг платформата " Нетфликс " Рийд Хейстингс, ръководителят на просветителното приложение Think & Learn Pvt, Буджу Равиндран и стриймърът Viya.

В развлекателната категория " Блумбърг " включи певицата Били Айлиш и корейският режисьор Пон Джун-хо, чийто филм „ Паразит “ спечели 4 награди " Оскар ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР