Финансовите регулатори на Обединеното кралство разкриха плановете си за надзор

...
Финансовите регулатори на Обединеното кралство разкриха плановете си за надзор
Коментари Харесай

Великобритания засилва контрола върху стабилните монети

Финансовите регулатори на Обединеното кралство разкриха проектите си за контрол на постоянните монети в страната, като Bank of England (BOE) и Financial Conduct Authority (FCA) показаха предложенията си в документи за разискване.

Тази самодейност се уголемява от неотдавнашната по-обширна рамка на държавното управление на Обединеното кралство за контролиране на криптосектора.

BOE е изключително фокусирана върху “ “, които имат капацитет да нарушат финансовата непоклатимост заради необятното си разпространяване. FCA, въпреки това, ще поеме отговорността за надзора на по-широкия криптосектор, с цел да обезпечи сходство и отчетност.

Този регулаторен подтик е подбуден от предложенията на огромни софтуерни компании като Фейсбук (сега Meta) и PayPal да емитират постоянни монети, както и от краха на стабилната монетна Terra (UST) предходната година. Както Европейският съюз, по този начин и Япония неотдавна сътвориха регулаторни режими за справяне с сходни провокации.

Обединеното кралство, целящо да се нарежда като център за криптовалути , прояви интензивност и от юни т.г. вкара постоянни монети в обсега на регулацията на заплащанията в страната. Освен това Обединеното кралство има намерение да вкара законодателство, обвързвано със постоянни монети, обезпечени с фиатни средства, при започване на идната година.

Подходът на BOE е съгласуван със постоянните монети, обвързани с английската лира, като признава евентуалното им значение в платежната екосистема. Той акцентира, че потребителите на постоянни монети имат друга отбрана спрямо обичайните ползватели на депозити, като акцентира възприемания по-нисък риск от разпространяване на болестта за постоянните монети, употребявани в границите на систематични платежни системи, контролирани от Английската централна банка.

FCA разпореди, че емитентите на постоянни монети би трябвало да изискат позволение за обикаляне на постоянни монети, подкрепени с фиатни валути, във или от Обединеното кралство, като подсигурява, че тези цифрови активи са подкрепени с подобаващи активи, които могат елементарно да се обменят за фиатни валути.

FCA предложи също по този начин да се разреши на контролираните емитенти на постоянни монети да резервират приходите, генерирани от лихви и възвръщаемост от обезпечаващите активи, което отличава постоянните монети от обичайните депозити. Въпреки това FCA призна евентуалните опасения на потребителите, изключително в случай че лихвените проценти се двоумят доста.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР