Финансовите лидери от Групата на 20-те най-големи икономики предупреждават, че

...
Финансовите лидери от Групата на 20-те най-големи икономики предупреждават, че
Коментари Харесай

Финансовите лидери на Г-20 предупреждават за инфлационни и геополитически рискове пред растежа



Финансовите водачи от Групата на 20-те най-големи стопански системи предизвестяват, че растящата инфлация и геополитическите опасности могат да застрашат нежното световно икономическо възобновяване, като актуалната рецесия към Украйна и последствията от коронавирусната пандемия утежняват вероятностите.

Проектът за дефинитивно взаимно официално съобщение на финансовите министри и централни банкери от Г-20, забелязан от организация Ройтерс, не съдържа директно споменаване на опасенията на Запада, че Русия може да нахлуе в Украйна, като един източник от водените договаряния уточни, че даже на споменаването на " актуалното " напрежение е било наложено несъгласие от Русия и Китай.

В проектотекста, забелязан от Ройтерс, финансовите ръководители на водещите международни стопански системи дадоха обещание да употребяват " всички налични политически принадлежности за справяне с последствията от пандемията ", като в същото време предизвестиха, че опцията за провежданите в бъдеще политики евентуално ще бъде " по-стеснена и неравномерна ".

Инфлацията сега е нараснала в доста страни заради спирания в предлагането, противоречие в търсенето и предлагането, както и възходящите цени на силата и стоките, се споделя в взаимното проектокомюнике.

Освен това се отбелязва, че Г-20 ще продължи да " следи главните световни опасности, в това число рисковете от зараждащото геополитическо напрежение ".

Разговорите се организираха както виртуално, по този начин и в Джакарта, а финансовите водачи на Г-20 имат намерение да издадат окончателното официално съобщение, откакто срещата им завърши по-късно в петък.

Различните темпове на възобновяване от пандемията усложняват пътя на водените от централните банки политики. Очакваните постоянни покачвания на лихвените проценти от страна на Федералния запас на Съединени американски щати насочиха вниманието към евентуалните отрицателни последствия за нововъзникващите пазари.

Докато случаите на разновидността Омикрон на Covid-19 понижават в редица от богатите страни, те към момента се усилват в доста разрастващи се страни, в това число в страната хазаин на Г-20 Индонезия.

Очаква се финансовите водачи на Г-20 да изразят поддръжка за обезпечаване на своевременен достъп до ваксини против Covid-19, лечебни средства, диагностика и други медицински консумативи за страни с ниски и междинни приходи, демонстрира още проектокомюникето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР