Финансистът Мика Зайкова и икономистът Стоян Панчев коментираха пред стигат

...
Финансистът Мика Зайкова и икономистът Стоян Панчев коментираха пред стигат
Коментари Харесай

Стигат ли заплатите и пенсиите у нас за нормален живот?

Финансистът Мика Зайкова и икономистът Стоян Панчев разясниха пред стигат ли заплатите и пенсиите у нас за естествен живот.

" Минималната работна заплата по-скоро се употребява като инструмент от финансовото министерство да си покачва приходите от налози и осигуровки. Не мисля, че има доста хора, които да живеят с минималната работна заплата”, сподели Панчев.

По думите на Зайкова 42 000 са тези, които работят в публичния бранш и получават сходни приходи, а в частния са 565 000.

" Ако преди в частния бранш се очакваше да получават нещо под масата, в този момент това е невероятно ", сподели още Зайкова.

По думите на специалиста Стоян Панчев има хора, които в случай че не са получили нарастване на заплатите си от предишния януари, са обеднели с към 10 %.

Зайкова уточни, че към 1 милион пенсионери взимат минимална пенсия от 370 лева " Говорим за към 800 000 души, в случай че не и повече, които са под линията на бедността. Хлябът се усили 2 пъти, олиото е по-скъпо с 42% ", изясни финансистът.

" Със сигурност ще имаме по-висока инфлация доникъде на годината, от тази, която виждаме сега. Оттам нататък е значимо какво ще се случи в Украйна, какво ще каже международната банка ", сподели Панчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР