Финансирането за доставките на оръжия за Украйна да се увеличи

...
Финансирането за доставките на оръжия за Украйна да се увеличи
Коментари Харесай

ЕС може да увеличи военната помощ за Украйна с 500 млн. евро

Финансирането за доставките на оръжия за Украйна да се усили с 500 милиона евро, предлага висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Идеята бе оповестена и от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел в неговия акаунт в Twitter.

Мишел посочи, че след утвърждението на това предложение от страните членки, помощта на Евросъюза за Украйна за военно съоръжение ще се усили на 1.5 милиарда евро.

Thanks and support to @JosepBorrellF for your proposal to top up the #EuropeanPeaceFacility with a further €500M. Once swiftly approved this will bring to 1.5 billion the EU support already provided for military equipment for #Ukraine. @ZelenskyyUa
— Charles Michel (@eucopresident) April 7, 2022

Финансирането ще се обезпечи от фонда на Европейския съюз за гарантиране на мира, средствата от който се употребяват за възобновяване на оръжейни доставки от запасите на страните от Общността.

Преди броени дни и Пентагонът заяви, че Съединените щати ще провиснал спомагателна помощ за Украйна в областта на сигурността на стойност 300 млн. $.

Новият пакет включва ракетни комплекси с лазерно ориентиране, дронове камикадзета Switchblade, безпилотни самолети Puma, системи за битка с дронове, бронирани коли, картечници, муниции, информационни системи и други Предвидени са също и цивилни услуги за сателитно наблюдаване и здравно съоръжение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР