Финалната серия в Националната баскетболна асоциация (НБА) между Голдън стейт

...
Финалната серия в Националната баскетболна асоциация (НБА) между Голдън стейт
Коментари Харесай

Финалът в НБА отчита рекорден спад на зрителите от десетилетие

Финалната серия в Националната баскетболна асоциация (НБА) сред " Голдън стейт уориърс " и " Торонто раптърс " се развива доста забавно, като канадският отбор води с 2:1 след първите три срещи и към този момент един път победи като посетител настоящия първенец. Това обаче не се отразява на телевизионната публика в Съединени американски щати, която регистрира огромен спад.

Телевизията, която предава дуелите на територията на Съединени американски щати (ABC), регистрира приблизително 13.635 млн. фенове в първите две срещи. Това е спад с 23.9% от предходната година и 29% от 2017 година

Спадът е невиждан в последното десетилетие, като за последно през 2007 година финалите в НБА са имали по-ниска публика. Тогава мачовете бяха сред " Сан Антонио спърс " и " Кливланд кавалиърс " и приключиха с 4:0 победи за " шпорите ".

През тази година първият мач от серията, който се игра в Торонто и приключи с триумф 118:109 за " Раптърс ", е бил гледан приблизително от 13.382 милиона фенове. Това е най-ниската публика за заключителен мач от 2007 година Втората среща, в която " Голдън стейт " победи, има леко усъвършенстване – 13.887 милиона. Това въпреки всичко е най-ниското от 2009 година

Специализираните компании в Съединени американски щати напомнят, че през предходната година първите два мача от финалите сред " Голдън стейт " и " Кливланд " са били гледани приблизително от 17.9 милиона души. Още година по-рано (2017 г.) първите два мача имат приблизително 19.1 милионна публика, което е най-високата стойност през XXI век.

В информацията, подадена от ABC, не попадат данни от онлайн лъчение. Според специалисти огромна част от отлива на публика може да се дължи на съществуването на стрийминг услуги и OTT платформи, които дават опция за гледане на мачовете от НБА.

Друг фактор е наличието на канадски тим във финалите за пръв път в историята.

След първите три мача от серията " Торонто " води с 2:1, а идващият дуел е в събота заран още веднъж в залата на " воините " в Окланд " Оракъл сцена ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР