Философските размишления на Стив Джобс в последните дни от живота

...
Философските размишления на Стив Джобс в последните дни от живота
Коментари Харесай

Имейлът, който Стив Джобс пише до себе си преди смъртта си

Философските размисли на Стив Джобс в последните дни от живота му са уловени в имейл, който той написа до самия себе си.

Писмото бе оповестено от неговата брачна половинка Лорън Пауъл Джобс, откакто съоснователят на Apple умря на 56-годишна възраст от рак на панкреаса през октомври 2011 година

В имейла, написан година по-рано, през септември 2010 година Стив Джобс написа: Отглеждам малко от храната, която хапвам, и дребното, което отглеждам, не развъждам или не модернизирам семената.

Аз не създавам облеклото си. Говоря език, който не съм изобретил или подобрил, продължава той.

Не съм разкрил математиката, която използвам… И ме вълнува музика, която не сътворявам самичък, продължава съоснователят на Apple.



Писмото продължава в същия дух, отразявайки душевното и философско състоние на Джобс. Той размишлява върху ежедневните неща, които употребява, а всички те са измислени от някой различен, написа Money Control.

След това стигаме до едно прочувствено изречение.

“Когато имах потребност от здравна помощ, бях беззащитен да си оказа помощ да оцелея ”.

В писмото до себе си Стив Джобс показва своята обич и удивление към човечеството.

Не съм изобретил транзистора, микропроцесора, обектно-ориентираното програмиране или множеството технологии, с които работя. Обичам и се удивлявам на моя тип, жив и мъртъв, и съм изцяло подвластен от тях за живота и благосъстоянието си, заключава той.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Steve Jobs???? Apple???? iPhone (@stevejobslive)

Писмото е част от Steve Jobs Archive - онлайн запас, който е наличен от предходната седмица в чест на наследството на Стив Джобс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР