Филмов сюжет и престъпна схема влизат в новоизбрания Столичен общински

...
Филмов сюжет и престъпна схема влизат в новоизбрания Столичен общински
Коментари Харесай

БАНДИТ: Общинар от „Възраждане” избягал от затвор в Шри Ланка, дегизиран като жена

Филмов сюжет и незаконна скица влизат в новоизбрания Столичен общински съвет, научи сензационно „ Уикенд “. Невероятното минало на Венци Венциславов Стойчев, свеж член на локалния парламент от партия „ Възраждане “, изпълнено с арести, затвори, финансови закононарушения, става известно, въобще не е проблем да се явиш на избори и да спечелиш място в управителния орган на Столичната община, измежду чиито задания е да управлява харченето на бюджет от близо 2.5 милиарда лв..

Венци Венциславов Стойчев, прочут столичен безгрижник, който по информация на нашите източници си е сменял имената няколко пъти, е прочут както на българските правораздавателни органи, по този начин и на интернационалните. И в случай че на наша територия делата му в областта на финансовите закононарушения са потънали – дали поради промяната на имената, или с връзки, интернационалната популярност на новия общински консултант му се носи през морета и океани.

Преди 10 години трансфериралият 40-те Венци е арестуван в Шри Ланка за точене на кредитни карти, дружно с още няколко деятели в сферата, част от интернационална проведена незаконна група, откри „ Уикенд ”. Местните управляващи му постановат най-тежката мярка – задържане под стража, и го пращат непосредствено да я излежава в затвор на островната страна. Там бъдещият общински консултант от партията на Костадин Костадинов престоява в непоколебим режим месеци наред, до момента в който юристите му от България работят за облекчение на мярката до процеса против него.

По информация на „ Уикенд “ това се случва към половин година по-късно – поради препълнения с настоящи присъди затвор, съдът постанова домакински арест на Стойчев, който той би трябвало да съблюдава на посочен от тях адрес в Шри Ланка до процеса против него. Оттам нататък сюжетът се развива като във филм. Венци Стойчев взема решение, че няма да лежи в пандиза и провежда зрелищно бягство.

Той се дегизира като жена – поставя си перука, рокля и токчета, и в една гореща вечер духва от адреса в Шри Ланка. Измъква се от страната чрез лодка, чийто капитан го завеждат сполучливо до крайбрежията на Индия. Там следите на Стойчев се губят известно време поради неналичието на документи за идентичност, само че месец по-късно новоизлюпеният политик се появява в Пакистан, откъдето към този момент с няколко полета и нов паспорт се прибира в България ни лук ял, ни лук мирисал!

Реклама

Според източниците на „ Уикенд “, това не е единственият арест в кариерата на Стойчев, само че е с най-зрелищното му изплъзване. Наши информатори се кълнат, че против него е имало и дело за машинация в София преди няколко години, което завършва с сключване на съглашение. Години наред Стойчев се занимава с източване на кредитни карти най-вече в Азия. Мълви се и за негово задържане в Амстердам преди години.

Как с това минало и досие от финансови закононарушения Венци или както му е рожденото име, стига до политиката и Столичния общински съвет, партия „ Възраждане “, органите, през които минава регистрацията на претендентите за изборите, Министерство на вътрешните работи и съдът, би трябвало незабавно да отговорят. 

И до момента в който за нейния водач Костадин Костадинов, прочут още като Костя Копейкин, това очевидно не е значителен проблем, най-малко до момента в който Венци пази партийната идея, то от новоизлюпеният общинар би трябвало да се позаинтересуват най-малко органите на реда.

На 13 ноември Венци Стойчев постави клетва да съблюдава законите на България и се грижи за ползите на столичани. За второто следва да забележим по какъв начин ще се оправи, а по отношение на законите, той към този момент е потвърдил, че са чиста условност. Както си му е редът, във визитката си Стойчев е икономисал пикантните обстоятелства от своята биография.

Заради внушителният си растеж от 205 см., по време на церемонията по полагане на клетва аверът на Копейкин бе разгласен за най-високия общински консултант в София. Пред публицисти той се показа като някогашен баскетболист, играл дълги години в Съединени американски щати. В кой тим е бил, остана загадка, макар настойчивите въпроси на впечатлените от неговият растеж кореспонденти.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР