Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо

...
Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо
Коментари Харесай

Събев: Филмът с шантажа на българското правителство приключи

Филмът с шантажа на българското държавно управление завърши. Чудя се за какво те (превозвачите) желаят оставки като последните 3 месеца ние имахме ясни договаряния и сделки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния превоз, е сбъркан, съобщи БГНЕС.

Това съобщи министърът на превоза Николай Събев, откакто в четвъртък превозвачи напуснаха срещата с Петков с претекста, че страната не е на премиера, а след абсурда бе публикуван запис от срещата. От Министерски съвет разясниха, че с цел да има запис от работна среща, значи е издирван спор.

Чрез обява във Facebook, министърът на превоза съобщи: „ В предходните години страната е раздавала обилно и без доста да внимава дотации и на автобусните превозвачи. Вече има повече надзор, и това докара до митинги. Контролът не е самоцел. Той би трябвало да спести пари на всички нас, и да подреди вярно връзките в стопанската система. Филмът с няколко послушни транспортни компании на “държавна хранилка “ завърши “, написа Събев през вчерашния ден.

Пред БТВ тази заран той взе участие в директно включване по-късно на Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Държавата ще стартира дейности по нареждане на разписанията, тъй че да няма повтаряне на написания, да няма повтаряне на финансиране и субсидиране. Г-жа Милтенова съставлява част от компаниите, които нямат интерес страната да има национална транспортна скица. Но ние сме решени, че страната ще има такава скица и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и притежатели на компании би трябвало да знаят, че в лицето на министерството имат поръчител за равни условия на пазара, съобщи Николай Събев.

По думите му, Милтенова не желае да договаря. Запитан дали ще я предложения на среща в министерството, той отвърна: Аз желая да поканя законни представители на автобусните превозвачи.

Относно поръчката за цялостна транспортна обсада на 18 май, Събев съобщи, че Министерство на превоза няма да допусне спиране на транспорти.

Ние постоянно сме преговаряли и търсили решения, които да донесат социална изгода, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР