Филипините ще допускат от 10 февруари ваксинирани срещу COVID-19 чуждестранни

...
Филипините ще допускат от 10 февруари ваксинирани срещу COVID-19 чуждестранни
Коментари Харесай

Филипините отварят през февруари за ваксинирани чуждестранни туристи

Филипините ще позволяват от 10 февруари имунизирани против COVID-19 задгранични чужденци, в опит да поддържат туристическия бранш, който пострада от пандемията, оповестиха през днешния ден локалните управляващи.

Държавата, която включва над 7 000 острова,планираше да отвори още веднъж през декември, само че се отхвърли поради разновидността Омикрон на COVID-19.

Граждани на 150 страни, които имат безвизов достъп до Филипините, ще могат да влизат в страната, осведоми Ройтерс.

"Това ще способства доста за възобновяване на работни места, по отношение на в общности, които разчитат на туризма и за повторното отваряне на бизнеси, които бяха спрели прекратили работа, " съобщи министърът на туризма Берна Ромуло-Пуят.

Тя също по този начин сподели, че от 1 февруари държавното управление ще отстрани условията за карантина за завръщащите се в страната филипинци, както и за задгранични туристи от 10 февруари. Те обаче би трябвало да са имунизирани и да имат негативен тест за COVID-19.

Филипините се причисляват към други страни от югоизточна Азия, които също отвориха границите си за туристи, за подкрепяне на заетостта и възобновяване на стопанските системи.

Броят на туристите, идващи във Филипините от водещи пазари, като Япония, Южна Корея и Китай падна с 83% до 1.4 милиона през предходната година.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР