Фейсбук отменя забраната си за публикуване на рекламни клипове по

...
Фейсбук отменя забраната си за публикуване на рекламни клипове по
Коментари Харесай

Фейсбук отменя забраната за реклами по политически и социални въпроси

Фейсбук анулира възбраната си за издание на рекламни клипове по политически и обществени въпроси, която беше въведена след президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, съобщи Асошиейтед прес.
Политически претенденти, групи и други лица ще могат да пускат такива реклами във фейсбук и инстаграм от през днешния ден.
Спирането на политическите реклами беше една от ограниченията, които Facebook вкара след изборите през ноември в опит да подсигурява, че платформата му няма да се употребява за сеене на безпорядък и разпространение на дезинформация. Социалната мрежа спря публикуването на американски политически реклами след края на гласуването на 3 ноември. Тогава Facebook сподели, че прекъсването им е краткотрайно, само че не уточни докога ще трае възбраната, съобщи Българска телеграфна агенция.
"Получихме доста отзиви за това и научихме повече неща за политическите и предизборните реклами през този избирателен цикъл. В резултат на това планираме да използваме идващите месеци, с цел да забележим от близко по какъв начин работят тези реклами в нашата мрежа, с цел да преценим къде може да са нужни още промени ", заяви през вчерашния ден Facebook в блога си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР