Фенове на ЦСКА минаха границите и снощи сътвориха нещо много

...
Фенове на ЦСКА минаха границите и снощи сътвориха нещо много
Коментари Харесай

Напрежението на Армията - от 1993 година до снощи

Фенове на ЦСКА минаха границите и нощес сътвориха нещо доста грозно, което не се беше случвало до момента в Борисовата градина - освен това пред полиция и публицисти. Главният управител на ЦСКА Стойчо Стоилов беше атакуван физически от тях.

" Спортал " хвърля бърз взор и върху някои други моменти на напрежение на " Армията " през годините:

1993 - за първи път градусът на напрежението на стадиона на ЦСКА в демократични времена се повишава съществено след проваляне от Локомотив (ГО) през октомври 1993 година Това води до един от първите манифестации пред съблекалнята на тима и псувни по футболистите на Гьоко Хаджиевски.

1998 - пред бранш " А " на " Българска войска " се събират доста гневни ентусиасти и след провалянето с 1:3 от Литекс в полуфинала за Купата на България напролет на 1998 година Единственият пожален е Христо Стоичков, вкарал гола за " алените " във вратата на Витомир Вутов. В края на същата година обаче нещата съвсем излизат от надзор, когато в Ловеч " армейците " на Димитър Пенев са разрушени с 0:8 - това е най-голямата загуба в историята на гранда на българския футбол. В резултат вратите на " Армията " са извадени, а на стадиона се появяват и плакати " Мулти вън ".

2000 - разочароващо тъждество с Пирин (Благоевград) в София напролет на 2000 година води до оставката на Спас Джевизов, като в бранш " А " на " Армията " последователи съвсем стигат до пердах между тях пред насълзения взор на Спас. Феновете още веднъж се събират и плашат с линч футболистите до късно вечерта. Няколко месеца по-късно ЦСКА върти 0:0 с Ловеч на старта на новия сезон и публиката още веднъж озверява. Най-много рецензии обира младият нападател Димитър Бербатов.

2001 - две провали при започване на пролетния полусезон през 2001 година взривяват почитателите в алено. Отборът на ЦСКА губи от Ловеч с 0:3 за Купата на България, а след няколко дни пада и за състезание от " оранжевите " - този път с 1:4. Този път под прицел е ръководството на Васил Божков, а гредите на " Армията " са срязани.

2006 - Идва време за нов трус - ЦСКА води на полусезона с осем точки пред Левски, само че продава част от звездите си, записва серия от разочароващи игри и в последна сметка губи купата, която отива при " сините ". Нова вълна от неодобрение против Васил Божков води до раздялата на предприемача с клуба от Борисовата градина.

2008 - ЦСКА става първенец с рекордна преднина пред Левски и тимът на Стойчо Младенов се готви да нападна групите на Шампионската лига. Отборът в алено обаче остава без лиценз и пропуща Европа, а президентът Александър Томов е ескортиран от служители на реда на стадион " Българска войска ".

2010 - по времето на " Титан " също е напечено. Емблематично остава гостуването на " армейците " в Мездра, когато агитката нахлува на терена и приключва мача с локалния Локомотив при 1:0 за домакините. Ултрасите щурмуват терена и стартират да хвърлят камъни по трибунката, където са настанени клубните босове.

2016 - Бившият капитан на " алените " Адалберт Зафиров извежда за подготовка юношите на ЦСКА, които би трябвало да играят за отбора, при положение, че се одобри възстановителен проект за ПФК ЦСКА АД. Група гневни почитатели обаче псуват и замерят младежите с бира, а стадионът гъмжи от полиция.

През годините са си патили и футболисти на ЦСКА, като тези, които бити в ресторант " Окото " в Горубляне в края 2009 година Един от треньорите на " алените " пък - Ферарио Спасов, получава пестник от известен почитател на ЦСКА на бензиностанция край Велико Търново няколко години по-рано.
 Къде беше полицията на
Къде беше полицията на " Армията " нощес?

" Спокойно, там има сътрудници "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР