Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц ще съобщи днес как

...
Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц ще съобщи днес как
Коментари Харесай

Предстои постепенно разхлабване на локдауна в Австрия

Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц ще заяви през днешния ден по какъв начин ще бъдат отменяни ограничаващите ограничения след края на локдауна на 6 декември, само че още нощес всички локални медии оповестиха кои са браншовете, които ще отворят първи порти и кои ще останат затворени, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Единодушно е мнението, че търговията и образователните заведения ще се задействат, въпреки и с ограничавания. Остава наложителното носене на маски в магазините. Както напролет ще бъде несъмнено по какъв брой квадратни метра ще би трябвало да се обезпечат на клиент, написа в електронния си уебсайт вестник " Кронен цайтунг ". 

Вероятно хотелите, заведенията, културните институции и спортните уреди ще останат затворени за аудитория. Затворени ще са и студията и салоните за услуги - фризьори, маникюр, педикюр, масаж. Очаква се ски лифтовете да проработят, само че единствено за дневни туристи от Австрия. Вестник " Стандард " написа, че хотели и заведения за хранене ще отворят през януари,това ще стане по скица, която с създава сега. 

Дискусиите с Италия и Германия за това по какъв начин да бъде проведен зимният туризъм, ще станат непотребни с въвеждането на заплануваните ограничавания за влизане в страната, а точно: идващите в Австрия от страни, където броят на новозаразените за седмица надвишава 100 /на 100 000 души/, би трябвало да се подложат на 10-дневна карантина, което прави невъзможна зимната почивка за тях. Мярката би трябвало да влезе в действие преди Коледа и да продължи до 10 януари. Тя ще се вкара за да предотврати болестта, пренасяна от хората, връщащи се в Австрия от чужбина. Вестник " Курир " оповестява, че наложителната карантина при връщане от регионите с висока заплаха няма да се смята за извинителна причина пред работодателите. 

Карането на ски ще бъде обезпечено на първо място за локалното население и по-специално за хората, живеещи покрай ски пистите. Те ще бъдат отворени не при започване на месеца, а преди Коледа, написа електронното издание на " Пресе ". Специална идея за сигурност ще предписва по какъв брой души да пътуват в гондолите на ски лифтовете, с цел да бъде спазена нужната отдалеченост. 

Учебните занятия в австрийските учебни заведения ще стартират в понеделник, написа електронното издание на " Курир ", само че не за всички класове, а за децата до четвърти клас. По време на образователните часове децата няма да са длъжни да носят маски. Според " Курир " към момента се изготвят графиците, по които образователните часове ще бъдат разпределени за дребни групи възпитаници за ограничение на броя на децата, намиращи се в постройката на учебното заведение. Вестникът написа, че и прогимназиалните класове ще имат присъствени занятия в избрани дни и на групи, като носенето на маски за тях е наложително от самото начало. 

Гимназистите ще имат присъствени дни и дни за независима подготовка по домовете. Учителите и личният състав на всички учебни заведения ще бъдат изследвани за COVID-19 идния уикенд преди да стартират образователните занятия. Вестник " Стандард " оповестява, че необятно набелязаната акция ще бъде осъществена в учебни пространства и в конферентни зали на хотелите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР