Федералните прокурори на САЩ твърдят, че бившият ръководител на FTX

...
Федералните прокурори на САЩ твърдят, че бившият ръководител на FTX
Коментари Харесай

Бившият директор на FTX обвинен във финансиране на политически кампании с клиентски средства

Федералните прокурори на Съединени американски щати настояват, че някогашният началник на FTX Сам Банкман-Фрийд, който към този момент е обект на следствие, в този момент е упрекнат в корист със средства на клиенти за присъединяване в политически акции.

В сходство с скорошен отчет на Reuters, федералните прокурори показват угриженост по отношение на присъединяване на Банкман-Фрийд в насочването на почти $100 милиона към вноски за политически акции преди междинните избори в Съединени американски щати през 2022 година, като се твърди, че средствата са от сметки на клиенти.

Както се показва в обновения обвинителен акт, тези финансови вноски са били проведени, с цел да се ускори въздействието му, което той е целял да употребява стратегически, с цел да се застъпи за удобни законодателни и регулаторни промени, благоприятстващи разширението на FTX.

В променения обвинителен акт се твърди, че “[Банкман-Фрийд] се възползва от това въздействие, с цел да се ангажира с Конгреса и регулаторните органи, като се застъпва за политики, които биха улеснили оперативния напредък на FTX, като разрешат продължение на депозитите на клиенти ”.

Освен това федералните прокурори настояват, че Банкман-Фрийд си е сътрудничил с двама висши ръководители на FTX, с цел да прикрие произхода на тези средства, като в същото време се е опитал да заобиколи рестриктивните мерки, наложени върху вноските за финансиране на предизборни акции.

Банкман-Фрийд е изправен пред обвинявания, обхващащи измами с електронни известия, измами с скъпи бумаги, измами със артикули и пране на пари, всички свързани с огромна скица, за която се допуска, че възлиза на стойност милиарди долари. Твърди се, че тази скица е включвала лъжливи практики по отношение на клиентите и разбъркване на техните средства с тези, подадени в FTX.

Обвинението, отнасящо се до скрит план за нарушение на законите за финансиране на предизборни акции, беше свалено. Това решение е подбудено от дипломатически въпроси, свързани с Бахамските острови, съгласно федералните прокурори.

Последните събития изясниха, че модифицираният обвинителен акт “ще удостовери включването на Банкман-Фрийд в противозаконна скица за финансиране на акции, както в началото беше обрисувано в границите на обвиняванията в машинация и пране на пари ”, както заяви Reuters.

Банкман-Фрийд неотдавна направи самопризнание за непорочност. Съдебният развой против него е плануван за 2 октомври.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР