Федералната търговска комисия (FTC) задълбочава разследването на някои от най-спорните

...
Федералната търговска комисия (FTC) задълбочава разследването на някои от най-спорните
Коментари Харесай

Уволнения, платени акаунти, досиета. И в САЩ разследват Twitter

Федералната комерсиална комисия (FTC) задълбочава следствието на някои от най-спорните решения в Twitter, откогато Илон Мъск пое компанията предходната есен.     Това включва всеобщите уволнения в компанията, стартирането на услугата Twitter Blue, както и връзките на компанията с публицисти, участващи в по този начин наречените " Досиета Twitter ", които разкриха доста вътрешна за организацията информация, оповестява Wall Street Journal.    Задълбочаващото се следствие е в резултат на съглашението на Twitter с комисията от 2022 година, обвързвано с обвинявания за нерегламентирано ориентиране на реклами. Заедно с санкцията от 150 млн. $, тогава компанията се съгласява да вкара " цялостна стратегия за отбрана на персоналните данни и осведомителна сигурност ", както и на други строги ограничения, предопределени за отбрана на потребителската информация. Но законодателите и разнообразни групи за отбрана на потребителите са безапелационни, че Twitter не е спазила тези задължения под управлението на Мъск, показва още WSJ.   

Според информация на изданието от предходната есен FTC е изпратила “поне десетина писма до Twitter ” в опит да получи повече информация за въздействието на уволненията, въвеждането на Twitter Blue и акцията " Досиетата Twitter " върху интервенциите на обществената мрежа. Но отговор не е последвал. Затова и комисията желае да изслуша персонално Илон Мъск в границите на следствието.   
И това не е първият конфликт на компанията с FTC, откогато беше добита от него. Преди време регулаторът изрази " дълбока угриженост " поради напускането на основни ръководители в региона на отбраната на персоналните данни и сигурността. Проблеми има и във връзка с новата платена услуга за верификация на профилите - Twitter Blue, защото тя изисква показване на публични документи, показват законодателите, представени от изданието.     Bloomberg, на собствен ред, показва, че съглашението с FTC изисква от Twitter да ограничи вътрешния достъп до данните на потребителите на обществената мрежа.     В отговор на тази вест, Мъск разяснява в Twitter, че това е " неприличен случай на потребление на държавна организация за политически цели и угнетяване на истината ".     Републиканците в правната комисия към Камарата на представителите също разкритикуваха следствието на организацията, определяйки го като " тормоз ", показва WSJ.       
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР