Федералната служба за сигурност на Русия задържа четирима членове на

...
Федералната служба за сигурност на Русия задържа четирима членове на
Коментари Харесай

В Москва задържаха издирван от САЩ руски хакер

Федералната работа за сигурност на Русия задържа четирима членове на интернационалната хакерска група " Infraud organization ", измежду които и хипотетичният ѝ създател Андрей Новак, който беше разгласен за търсене в Съединени американски щати по обвиняване в киберизмама, оповестява ТАСС.

Източник от органите на реда твърди, че Новак е задържан, а останалите трима са под домакински арест. Те са били арестувани със съдействието на американските правоохранителни. Основен източник на приход за тях са били откраднати данни от кредитни карти.

Продължава издирването и на други членове на хакерската група.

Съдът в Москва, постановил ограниченията за неотклонение на четиримата задържани, разяснява, че те са упрекнати в непозволен достъп до компютърна информация и непозволен оборот на средства за разплащане. Никой от тях още не е обжалвал постановения арест.

През февруари 2018 година беше обявено, че полицията в Съединени американски щати е задържала 13 хипотетични участници в незаконна скица, нанесла вреди за минимум 530 милиона $. Повдигнати бяха обвинявания - в това число задочно, на 36 души, измежду които и на Андрей Новак.

Останалите арестувани тогава са били жители на Съединени американски щати, Австралия, Англия, Франция, Италия и Сърбия.

По информация на американското Министерство на правораздаването незаконната формация е била проведена от украински жител през 2010 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР