Федерален съдия в американския щат Ню Йорк в понеделник подписа

...
Федерален съдия в американския щат Ню Йорк в понеделник подписа
Коментари Харесай

Мерки! САЩ конфискуват два самолета на Роман Абрамович

Федерален арбитър в американския щат Ню Йорк в понеделник подписа заповед, разрешаваща конфискуването от Министерството на правораздаването на два самолета, благосъстоятелност на съветския олигарх Роман Абрамович, заяви CNBC.

Този ход е последният от поредицата наказания, наложени от държавното управление на Съединени американски щати и други западни страни против съветски милиардери поради войната в Украйна.

Самолетите, свързани с Абрамович, който е непосредствен до съветския президент Владимир Путин, са Boeing 787-8 Dreamliner и Gulfstream G650ER, съгласно документи, подадени в окръжния съд на Съединени американски щати в Манхатън.

Прокурорите споделиха, че и двата самолета са летели в нарушаване на рестриктивните мерки за експорт на Съединени американски щати. Боингът сега се намира в Дубай, в Обединените арабски емирства, а другият аероплан - в Русия.

Според клетвена декларация, подадена от сътрудник на ФБР, Абрамович " има и/или управлява Gulfstream и Boeing посредством серия подставени компании ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР