Федерален съдия одобри искането за безусловно отпадане на оставащите ограничения

...
Федерален съдия одобри искането за безусловно отпадане на оставащите ограничения
Коментари Харесай

Пълна свобода за мъжа, който се опита да убие Роналд Рейгън

Федерален арбитър утвърди настояването за абсолютно отпадане на оставащите ограничавания по отношение на Джон Хинкли, мъжът, който простреля и рани американския президент Роналд Рейгън и трима други при опит за нападение през 1981 година

По-време на правосъдно съвещание във Вашингтон арбитър Пол Фридман е вдигнал възбраните за пътешестване и потребление на интернет против Хинкли, който живее самичък в Уилямсбърг, Вирджиния, осведоми Fox News. Заповедта на Фридман ще влезе в действие на 15 юни.

По време на правосъдно чуване през септември Фридман съобщи, че ще даде на Хинкли абсолютно освобождение и даде на прокуратурата в допълнение време за мониторинг на Хинкли, който към този момент живее самичък след гибелта на неговата майка.

Тогава Фридман съобщи, че проблемите на Хинкли с психическото здраве "са в ремисия " и той към този момент не съставлява заплаха.

През 2016 година Хинкли бе освободен от психиатрична болница, където бе лекуван от меланхолия и неуравновесеност и му бе разрешено да се реалокира в затворен комплекс в Уилямсбърг, с цел да се грижи за старата си майка. Тя умря през август 2021 година

След напускането на болничното заведение Хинкли съблюдава постановените от съда условия и е душевен постоянен, демонстрират правосъдни документи.

"Хинкли не е отправял словесни закани и не е показал държание, че има намерение да се самонарани или да нарани други хора. Той не е проявявал проблематично държание, " се споделя в писмото на прокуратурата в поддръжка на неговото освобождение.

През септември дъщерята на Роналд Рейгън, Пати Дейвис, написа коментар във Washington Post, в който се опълчва на освобождението на Хинкли, заявявайки, че не счита, че той изпитва смирение.

На 30 март 1981 година Хинкли прострелва Рейгън при опит за нападение пред хотел Hilton във Вашингтон. Президентът и тримата ранени оцеляват, напомня Ройтерс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР