Федерален съдия е издал заповед за забрана на бившия главен

...
Федерален съдия е издал заповед за забрана на бившия главен
Коментари Харесай

Създателят на FTX е напът да се върне в ареста

Федерален арбитър е издал заповед за възбрана на някогашния основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрайд да приказва обществено по случая с банкрута на криптоборсата, откакто американски прокурори желаеха той да бъде върнат в пандиза поради обвинявания в манипулиране на очевидци, оповестява CNN.    Прокурорите упрекват Банкман-Фрайд, че е дал на New York Times персонални мемоари на някогашната си другарка и бизнес сътрудник. Според тях предходната седмица 31-годишният предприемач се е опитал да дискредитира основната им свидетелка Каролин Елисън, която се чака да даде показания против него по време на правосъдния развой през октомври.   

В рамките на чуването пред съдията от Окръжния съд на Съединени американски щати Люис Каплан в сряда помощник-прокурорът Даниела Сасун цитира голям брой случаи на дейна връзка на създателя на FTX с медиите и твърди, че той е бил източник на голям брой истории - част от " продължаваща акция с пресата, която към този момент е минала границата ", показва още медията. 
Прокуратурата " се е доверила прекалено много на обвинения " и в този момент счита, че " не е допустимо да се създаде набор от съответни условия за освобождение ", които да подсигуряват сигурността на обществото.   

Водещият юрист на Банкман-Фрайд, Марк Коен, е безапелационен, че отбраната не е получила задоволително време от прокурорите по отношение на настояването за вкарването му в пандиза, като декларира, че тя е схванала за смяната " една минута преди разглеждането ".  
Коен също по този начин отбелязва извънредно огромния размер на документите по делото - 32 милиона страници до момента, и го дефинира като “сложен случай, включващ комплицирани финансови транзакции ", което прави " съвсем невероятно да се работи с нашия клиент, в случай че той бъде арестуван ".    Съдия Каплан обаче декларира, че ще издаде краткотрайна заповед за задържане, като даде време на двете страни да приготвят по-изчерпателни изложби, преди да се произнесе по изкането за задържане.      
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР