Файненшъл таймс публикуа статия в защита на американския милиардер и

...
Файненшъл таймс публикуа статия в защита на американския милиардер и
Коментари Харесай

”Файненшъл таймс”: Омразата срещу Сорос става глобална болест

”Файненшъл таймс ” публикуа публикация в отбрана на американския милиардер и човеколюбец Джордж Сорос. Автор на материала със заглавие ”Омразата против Сорос става световна болест ” е известният наблюдаващ на вестника Гидиън Рахман. Статията стартира с иронично припомняне на всички приписани на Сорос международни конспирации единствено за 2017 година: той инсценирал химическа офанзива в Сирия, финансирал уличните походи против Тръмп във Вашингтон, измислил така наречен " проект на Сорос " за наводнение на Унгария с бежанци, наложил промяна на държавното управление в Македония, подкопал позициите на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съумял да наложи уволнението на няколко основни съветници на президента Тръмп от Белия дом.

Тези тайни теории споделят нещо значимо и тревожно за международната политика, отбелязва създателят. През последното десетилетие на 20-и век Сорос, който е преселник в Съединени американски щати от Унгария, бе в звук с духа на епохата, употребявайки извоюваните си посредством финансови интервенции милиарди в поддръжка на прехода към народна власт в Източна Европа и на други места.

Сега обаче световният политически климат е изменен и демократичните хрумвания са в оттегляне. За едно ново потомство от националисти - от Съединени американски щати до Русия и Унгария - господин Сорос се оказа идеалният пакостник. Той поддържа самостоятелни, а не групови права. Той е 29-ият по благосъстояние човек в света съгласно класацията на списание " Форбс ". И също така е евреин, тъй че е елементарно да бъде показан в ролята на " тъмния " интернационален финансист - роля, която в миналото бе непокътната за Ротшилдите.

Срещу Сорос се нахвърлят политически водачи в Унгария, Македония, Полша, Румъния, Турция, обвинявайки го, че заговорничи против тях.

Разбира се, написа Рахман, някои властнически водачи имат и по-конкретни аргументи да се опасяват от Соросовата фондация " Отворено общество ", която финансира институции на гражданското общество, стимулиращи образованието, свободните медии, правата на малцинствата и антикорупционни начинания.

Авторът напомня, че през 2015 година държавното управление на Путин в Русия изхвърли " Отворено общество " поради поддръжката й за организации като " Мемориал ", които организираха проучвания за сталинския гнет.

Сорос стана цел за офанзиви даже в Израел поради поддръжката си за правата на палестинците и за други дела, които не се харесват на ръководещата в този момент там десница.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР