Фармацевтичният гигант Pfizer насочва погледа си към процъфтяващия пазар на

...
Фармацевтичният гигант Pfizer насочва погледа си към процъфтяващия пазар на
Коментари Харесай

Pfizer се стреми да вземе дял от пазара на терапиите за отслабване

Фармацевтичният колос Pfizer насочва погледа си към процъфтяващия пазар на терапиите за намаляване за да се възползва от златната тресчица в промишлеността, провокирана от фирмите Eli Lilly и Novo Nordisk с продуктите Wegovy, Ozempic и Mounjaro.

Ключова роля за навлизането на Pfizer в ново конкурентно пространство ще има евентуалният триумф на пробната терапия срещу затлъстяване - Danuglipron. 

Анализаторите чакат, че идните данни за лечението, които ще бъдат оповестени до края на годината, ще дефинират конкурентоспособността на Pfizer по отношение на одобрените играчи.

Eli Lilly и Novo Nordisk преобладават в бранша на медикаментите за намаляване със своите инжекции против затлъстяване и диабет, като на фона на присъединяване на Pfizer в сегмента в този момент създават нови артикули за перорално приемане, показва CNBC.

Инвеститорите чакат Pfizer да пусне до края на годината данни от проучванията на фаза две на своето хапче, създадено за банкет два пъти дневно за пациенти със затлъстяване без диабет. Те желаят да видят, че продуктът води до сходно равнище на загуба на тегло като еднократно одобряваното дневно хапче на Eli Lilly. Инвеститорите също по този начин са нетърпеливи Pfizer да разгласява при започване на идната година данни за версия на Danuglipron, която се приема един път на ден и се счита за по-конкурентната форма на лекарството.

Pfizer вижда обилни пазарни благоприятни условия в GLP-1 - клас артикули, ориентирани към понижаване на тежестта и възстановяване на контрола на диабета, имитиращи чревни хормони за угнетяване на апетита.

Главният изпълнителен шеф на компанията Алберт Бурла предвижда евентуален пазар на стойност 90 милиарда $, като Pfizer се стреми да завладее 10 милиарда $ дял посредством артикули за перорално приемане.

Този стратегически ход идва в миг, в който Pfizer се пробва да се възвърне от спада в търсенето на своите ваксини против Covid-19, което се отрази в 40% спад на акциите им през тази година, показва CNN.

Пероралните лекарства се създават по-лесно, като смекчават рестриктивните мерки в доставките, с които сесблъскват инжекционните им други възможности, отбелязва изданието.

Въпреки тези упоритости Pfizer се сблъсква със песимизъм, откакто през юни приключи производството на таблетки, предопределени за приемане един път дневно. Причината бяха неприятни резултати, сочещи нараснали чернодробни ензими при потребителите.

Този крах остави на Pfizer по-неудобния вид Danuglipron, одобряван два пъти на ден. Резултатите от пробния интервал ще бъдат деликатно обсъждани, като се чака позитивните данни да възродят ентусиазма на вложителите, написа CNBC.

Дори и при окуражаващи резултати обаче, удобството на хапчето, което се приема един път на ден, остава приоритет както за лекарите, по този начин и за пациентите.

Здравни специалисти споделят пред CNBC, че хората постоянно не помнят да вземат обещано лекарство, в случай че би трябвало да го създадат два или ти пъти пъти в един ден.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР