Фалшива тревога са се оказали онези 114 случая на получаване

...
Фалшива тревога са се оказали онези 114 случая на получаване
Коментари Харесай

Проверка на МП не открива 114-те български граждани, издирвани от Интерпол

Фалшива паника са се оказали тези 114 случая на приемане на българско поданство от лица, търсени от Интерпол. Това е открила инспекцията е направена от Инспектората към Министерство на правосъдието, като самата инспекция е разпоредена от министър Цецка Цачева.

Тя е формирана след писмо на ВАП от 9 юли 2018, което се е самосезира по изявления в медиите. Припомняме, по случая обаче Движение за права и свободи даде и умишлен брифинг в Народното събрание, въпреки и депутатите също да се позоваха на медиите.

Проверката си Инспектората е направила за интервал от 1 януари 2013 година до октомври 2018 година и е завършила с отчет до министъра на 2 ноември 2018 година

Заключенията в отчета са, че не са открити данни за цитираните 114 случая на приемане на българско поданство от лица, търсени от Интерпол. Не са открити и нарушавания от чиновници в дирекция " Българско поданство " по извършените съгласувателни процедури с Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Екземпляр от отчета е възложен и на ВАП, оповестяват от Министерство на правораздаването.

Припомняме, по-рано през днешния ден беше обявено, че две инспекции на работата на ДАБЧ - през 2014 и 2016 година са разкрили нарушавания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР