ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Путин бе обезоръжен за един миг!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Още преди началото на войната в Украйна стартира съветското изнудване за доставки на газ към Европа. Кранчето на тръбата " Nord Stream " се затягаше последователно според от военната помощ, която европейците доставяха на Киев.

Излишно е да се спори към нуждата от техническо поддържане, с което руснаците обясняваха спада на контрактуваните количества. Пределно ясно беше, че Путин употребява газта като икономическо оръжие.

Въпреки това тръбата оставаше изправна и всички, които не си представяха, че Европа ще остане без синьо гориво за веки веков, хранеха вяра, че с края на военните дейности, всичко ще се възвърне като преди. Все едно дали газта ще потече след помирение или някаква нова " Ялта ".

С други думи - на масата на договарянията, както по принцип се поставя завършек на всеки барутен огън. Ако в миналото се откри междина за дипломатическо позволение на рецесията, то ще стане при изискване на компромиси. В тази война няма да има победител. Дали ще се разменят територии или военнопленници е без значение, само че обезателно ще има замяна.

Всяка от враждуващите страни ще би трябвало да даде нещо на другата. Европейският съюз, който стои зад Украйна неизбежно ще взе участие, като заинтригуван " суфльор ". Неговите представители ще изискат прикрито или намерено най-малко частични доставки на газ.

Путин и неговите хора знаят, че нужните за европейската стопанска система и обичай количества " синьо гориво " - не съществуват. Това е най-силната им карта за деня, в който ще седнат на масата за договаряния.

Саботажите които бяха нанесени на газопровода " Nord Stream ", унищожиха за момент икономическото оръжие на Путин, тъй като го лишиха от най-важната му разменна монета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР