ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Габриел Вълков: Партията постъпи разумно с третия мандат

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
- Смятате ли, че Българска социалистическа партия постъпи вярно с третия мандат?

- Българска социалистическа партия, като най-старата и опитна политическа партия, постъпи рационално, без непотребни страсти и извънредно толерантно както в държавното управление, по този начин и по време на договарянията и поредицата от връчване на мандати. Когато третият мандат пристигна при нас, ние се опитахме да бъдем обединители на всички партии, подготвени да се борят с корупцията у нас. Това държавно управление щеше да има 2 съществени цели - да извади България от рецесиите и политическата неустойчивост и да продължи битката с корупцията и модела ГЕРБ. Това беше последният вид за сформиране на болшинство в границите на този парламент и той беше провален от Има Такъв Народ, Възраждане, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Мнозинството на задкулисието завоюва тази борба и вкара страната в цикъл от нови избори и политическа неустойчивост по време на тежък интервал. Българска социалистическа партия връща мандата в най-кратки периоди и отиваме на нови избори. Тогава българските жители ще имат опцията още веднъж да изберат кой да ги ръководи. Подчертавам, че събитията от през днешния ден ясно демонстрираха на всички: избереш ли Възраждане получаваш ГЕРБ, избереш ли Има Такъв Народ получаваш Движение за права и свободи. Всеки самичък може да си направи изводите.

- Какво мислите за програмата, която Корнелия Нинова разгласи?

- Това бяха нужни дейности и закони, които щяха да доведат до значими резултати. Имаше над 20 закона, които България би трябвало да одобри, поради Планът за възобновяване и резистентност. Имаше избор за началник на КПКОНПИ - Бойко Рашков, имаше избор на нов ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране. Все значими решения, от които зависи бъдещето на България и битката с корупцията. Уви, партията на Слави Трифонов реши, че дружно с Движение за права и свободи, ГЕРБ и Възраждане ще гласоподават дружно против някогашните си съдружни сътрудници. Според мен повече договаряния даже за бъдещо държавно управление в идващ парламент с Има Такъв Народ не би трябвало да се водят, тъй като поради тях България е в това състояние и те очевидно не търсят смяна, а гонят само персонални ползи и продължение на подмолния модел в страната.

- На 29 юли, в деня преди Националния събор на Българска социалистическа партия на Бузлуджа, Младежко обединяване в Българска социалистическа партия провежда огромно събитие, на което ще участват Корнелия Нинова и Сергей Станишев. Какво очаквате от тази среща?

- Този петък в Стара Загора, Младежко обединяване в Българска социалистическа партия организираме полемика, на която ще участват повече от 300 младежа. Темата е “Политика на кръстопът - България, Европа и света”, а по нея ще си приказваме с Председателя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и Президента на ПЕС Сергей Станишев. Младежите ще имат към един час време да задават въпроси на двамата представители и да получават отговори, което дава опция на оптимално доста хора да бъдат чути. Близката връзка сред всяко едно управление и всеки един член на съответната организация е извънредно значима за мен и постоянно съм работил в посока съкращаване на тази отдалеченост. Събитие от подобен мащаб и на такова равнище като Младежко обединяване в Българска социалистическа партия не сме организирали от доста години насам. Това е и първото мероприятие за новоизбраното ни управлението. Благодаря на всички младежи за организацията и поддръжката.

- Предстоят ни нови избори. Какви рискове крият и какви политически изненади съгласно Вас?

- Това което най-вече ме тормози е, че при едни нови избори може по този начин да бъде спретнат Народното събрание от българските жители и коалиция още веднъж да не бъде допустима. Тогава ще се наложи, както и в миналата година да се създадат още едни избори, няколко месеца след идните. Това ще значи още веднъж интервал на политическа неустойчивост. Аз мощно се надявам президентът Румен Радев за направи мощен длъжностен кабинет, тъй като страната е в тежки рецесии. Той сподели от предходните служебни кабинети, че това е допустимо, а в този момент то е даже още по-необходимо.

- Стои ли Младежко обединяване в Българска социалистическа партия твърдо зад държанието на управлението на партията?

- Младежко обединяване в Българска социалистическа партия е най-голямата лява младежка организация в България. Аз не мисля, че би трябвало да стоим твърдо зад едно или друго управление. Ние сме извънредно значими за развиването на Българска социалистическа партия и без нас, партията няма да има бъдеще. Ние постоянно сме подготвени да подкрепим всяко едно решение, което работи в полза на хората. Всяка една обществена политика, всяка една политика за младежите и тяхното задържане в България и всяко едно деяние, което работи в името на българските жители. Ние сме и ще бъдем коректив на всяко едно управление на Българска социалистическа партия, тъй като нашата партия е групова и демократична. Винаги, когато има проблем ние ще го посочим и ще търсим неговото решение. Не през медиите, несъмнено. В Българска социалистическа партия има задоволително доста групови органи, лостове и механизми, посредством които както младите, по този начин и по-опитните могат да изразят своето мнение. Важно е да има и съответната диалогичност и чуваемост от всяка страна. Все отново всички ние сме членове на Българска социалистическа партия и работим за една и съща обща лява идея. Точно поради това би трябвало да се чуваме и да търсим общи решения за превъзмогването на всяка компликация. Само по този начин ще изведем Българска социалистическа партия назад преди всичко в българската политика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР