Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира

...
Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров заслужи място на осминафиналите на турнира в Рим

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 шампионата на червени кортове в италианската столица Рим. Най-добрият български тенисист записа чиста победа с 2:0 сета над квалификанта Теренс Атман (Франция), в обособените елементи 7:6 (6), 6:3. Срещата продължи 1:44 часа.

Благодарение на триумфа Димитров се класира за трети път в кариерата си за осминафиналите в Рим, като в предходните два случая (2014 година, 2020 г.) непроменяемо прескачаше тази фаза на шампионата. Следващият противник на Димитров ще бъде тенисист от Съединени американски щати – Тейлър Фриц или Себастиан Корда. Двубоят ще бъде във вторник.

Още в първия гейм Димитров падна неприятно на земята, само че за наслада не получи травма и след къса пауза, в която тестваше наранения си гален, се завърна на корта и играта беше възобновена.

Точно преди първата пауза Григор Димитров стигна до преднина 40:30 при сервис на Атман, като съумя да осъществя точката за пробив и поведе с 2:1. Брейкът беше вкоренен за 3:1. В шестия гейм, при сервис на българина, болката в глезена, породена от рухването по-рано, още веднъж се появи. Димитров направи няколко гримаси, наруши тотално игровия си темп и французинът съумя да навакса изоставането – 3:3, след което взе подаването си на 0 и излезе напред в резултата.

В единадесетия гейм Димитров не съумя да се възползва от прикрит сетбол при сервис на Атман и в последна сметка се стигна до тайбрек, в който французинът поведе с 2-0 точки, само че идващите 5 отидоха на сметката на Димитров, който затвори частта със 7-3 след тъкмо 63 минути игра.

Във втория сет Григор Димитров първи съумя да се оправи с подаването на съперника си и поведе с 4:2 гейма, след което гейм на 15 затвърди за 5:2. Сервирайки за място на осминафиналите при 5:3 Димитров нямаше проблеми и подпечата продължаването си напред в шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР