ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Ковид-19: Когато линейката не идва

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Германия се гордее с обстоятелството, че незабавната здравна помощ идва след броени минути. Лятната вълна от Ковид-19 и анулацията на защитните ограничения обаче сътвори рискова обстановка: на доста места няма кой да обслужва колите за спешна помощ.

По време на нощната му промяна всяко второ повикване още веднъж е било за случай на Ковид-19, споделя водачът на кола за спешна помощ Тобиас Тиле. " Това е покруса ", прибавя санитарят от Франкфурт.

В Германия и в Европа случаите на Ковид-19 още веднъж се усилват. Нарастващият брой на инфекциите слага под напън немските служби за незабавна здравна помощ. " От месеци предизвестяваме, че ще има срив в незабавната помощ, а в този момент към този момент го и виждаме”, споделя Тиле.

Германия се гордее с обстоятелството, че незабавната помощ нормално е разполагаем след броени минути - без значение дали става дума за инфаркт, инсулт, акцидент или пожар. Новата вълна от Ковид-19 през това лято обаче се развихри в миг, когато съвсем всички защитни ограничения са към този момент анулирани: наложителното носене на маски също е анулирано съвсем на всички места.

Медиците също боледуват

Отпадането на ограниченията се отразява зле и на медиците, споделя Тобиас Тиле. Те също се заразяват и боледуват. „ При предходните талази на ковид хората към момента се предпазваха добре - тогава този резултат не беше толкоз осезателен. В момента обстановката е такава, че на всички места в Германия има коли за спешна помощ, които не могат да обслужват заболели, тъй като липсва личен състав “, споделя Тиле.

Съвсем неотдавна незабавната помощ в немската столица Берлин предизвести, че не разполага с нито една свободна кола за спешна помощ. " Цифрите към този момент са трагични: от берлинската пожарна споделят, че до момента в Берлин е имало към 170 дни, в които е било оповестено, че за цялостен Берлин е имало разполагаем най-вече една свободна кола за спешна помощ.

Освен всичко останало транспортните средства би трябвало да бъдат дезинфекцирани след всеки пациент с Ковид-19. Това също лишава време. Едва след интензивно разчистване медиците могат да тръгнат към нов пациент. И още: Много от тях са на ръба на силите си след съвсем две и половина години на тежка борба с пандемията.

Недостигът на личен състав се усеща в доста области - в пощите, където писмата и пратките се доставят със забавяне. Или във въздушния превоз, където огромният брой болнични още повече изостря дефицита на фрагменти.

Премахването на защитните ограничения вреди

Миналата зима в Германия към момента се прилагаха строгите правила за предотвратяване от Ковид. Това предотврати най-големия безпорядък. Сега обаче " заболеваемостта се усилва ", а доста от боледуващите даже не попадат в статистиката, споделя епидемиологът Дирк Брокман. " Броят на нерегистрираните случаи е огромен. Много пациенти с ковид даже не се изследват “, прибавя той.

В началото на месеца държавното управление анулира и безплатните бързи проби за Ковид-19. Това може да възпре още повече хора да се изследват. Сегашната лятна вълна от Ковид-19 изненада политиците. През последните две години на пандемията германците привикнаха с това, че лятото нормално минава по-спокойно, защото заболеваемостта внезапно понижава. Данните за инфекциите обаче в този момент не престават да се усилват, а в това време още веднъж пораства и броят на приетите в болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР