ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Всичко е възможно, стига да има желание

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
За пръв път в българската политика, за последните тридесет години, се случва нещо качествено ново. И тъкмо това не могат да простят съперниците на новото държавно управление, което още с началото на своето ръководство потвърди, че всичко е допустимо стига да има предпочитание.

Преговори сред четворна коалиция били невъзможни, както и запазването на такава… Доказа се че такива договаряния са вероятни и сполучливи, при съществуване на положително предпочитание и нужната взаимна работа и запазването на положителния звук и взаимните дейности също. Приемането на бюджет със задна дата е невъзможно… Оказа се че допустимо, при положително предпочитание и съответната работа. Стартиране на процедура за промяна на основния прокурор било задача невъзможна при настоящето законодателство… Оказа се че и такава процедура е допустима, стига да има предпочитание за деяние и решение. Скъсването с съветските ползи и връзки е невероятно, прекомерно подвластни сме и обвързани икономически… И това е допустимо, стига да приключим стартирания преди десетилетие интерконектор, да изкараме България от две интернационалните банки от времето на Съвет за икономическа взаимопомощ, да забележим кой действително пречи за възстановяване на връзките ни с РСМ и т.н и така нататък

За пръв път в ръководството на България се включиха хора от действителния бизнес. Хора които са развивали произвеждане, стартирали са компании, водили са най-малко обикновено счетоводство с две графи – доход и разход. Хора, които не са разчитали на финансиране от страната за своят активност, а са попълвали бюджета на същата тази страна, със своите налози. Хора които знаят какво би трябвало да се направи с цел да преместиш едно нещо от точка А до точка Б - да наемеш камион, да създадеш нужната организация и така нататък

Българската политика от последните три десетилетия последователно се озова в матрицата на едно импотентно, само че за сметка на това високопарно говорене, което с времето ставаше все по-безрезултатно. Българската политика се трансформира не в среща на хрумвания и намиране на точните решения, а в едно лаладжийство на най-високо равнище. Независимо дали си приказваме за „ Голям шлем” и енергийна „ мощ” и „ независимост”, за Стратегия 2020 или за учредяване на някой Хъб.

Натрупаната управническа отпадналост докара до там, че 2021 година завари множеството общински и държавни предприятия, с целия им голям запас и войска от служители, превърнати просто в едни пощенски кутии за преразпределяне на публични поръчки, в интерес на разнообразни частни компании. Държава и общини бързат да делегират работа, права и отговорности на някой различен, който да свърши работата, макар съществуването на голям кадрови личен състав.

Само за 100 дни се видя, че хора пристигнали от действителния бизнес и поели ръководството на страната със сравнителна лекост се оправят с големите всекидневни провокации, донесени от пандемията, войната, международният недостиг и инфлация. Именно по тази причина политическите съперници, хора развивали се в парниковата среда на политическите централи и всички гравитиращи към тях са гневни на новите ръководещи, тъй като за пръв път виждат действителни, практични решения и твърди дейности в избрана посока. За човек пристигнал от частния бизнес, ръководството на която и да е държавна конструкция не съставлява компликация, след изискуемото време за запознаване с нейната специфичност.

Така че решения ще се намерят и за помагане с оръжие на Украйна или за възпиране от всевъзможни дейности в тази посока и за приемане на РСМ в Европейски Съюз или продължение на българското несъгласие и на всички значими въпроси свързани с нашата страна, в тези турбулентни времена. За късото си време държавното управление потвърди, че ще може да откри верните решение, като се преценява и с волята на народа и с икономическите, обществени и политически потребности на България и с всичко, което е належащо, с цел да върви България по своя път на развиване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР