ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Никола Саркози се намеси в украинската криза

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Бившият френски президент Никола Саркози, след посещаване при Еманюел Макрон, сподели на стъпалата на Елисейския замък, че НАТО, Организация на обединените нации, G7 и G20 не служат за нищо. Всички тези интернационалните администрации носят виновност за актуалната рецесия. Те въплъщават скъпо струваща беззащитност. С други думи, всички тези институции, вместо да плануват и защищават света от рецесии - с бездействието си, те ги провокират! Според него, обвиняванията, пропагандата и дезинформацията са извънредно рискови тъй като ни водят към ръба. Човечеството е пред избора - дипломация или тотална война? Народите не желаят света да пламне още веднъж. Затова разрешението е единствено едно - дипломацията!

Прав ли е Саркози? Категорично да, само че той не споделя всичко. Зад привидното безучастие, НАТО продаде оръжие за милиарди, по време на украинската рецесия на страните от Източна Европа. Само на Украйна за 2,5 милиарда. На Полша - 250 танка, на Румъния - F36. С какво способства за сигурността сходно свръх въоръжаване? То е печелившо за американската оръжейна индустрия, само че за нас - европейците не е. Това е констатацията, която прозира от думите на Саркози. Света има потребност от нова институция, която да замести старите. Тя би трябвало да чува всички, най-много противоположните отзиви и да ги изглажда, с цел да не се стига до спорове. Да ни защищава от рецесии, а не да служи за " перде " за бизнеса на някои.

Саркози познава относително добре Путин. През 2008 година когато послушника на Сорос - Сакашвили атакува Русия, в отговор съветските танкове потеглиха към Тибилиси. Френският президент скочи в самолета си и дойде за 2 часа в Москва. След няколко продължителни и откровени договаряния, Сарко убеди Путин да спре колоната движеща се към Грузия. За да получи този резултат френският президент пое уговорката НАТО да не се разгръща в Грузия и Украйна. Нищо не бе подписано. Дума против дума. Френските медии, които постоянно гледат на руснаците с неуважение и комизъм, оповестиха, че Путин желае да плени жив Сакашвили с цел да го " обеси за ташаците "...

С малко връщане към близкото минало, рекомендациите на някогашният френски президент, звучат със силата на актуалността.

В неговата прес конференция, не прозвуча никакъв укор, даже дума против съветската експанзия, за която не стопират да приказват международните медии. Нито дума против Путин. Опитен политик, Саркози знае, че рано или късно европейците ще седнат на една маса с съветския президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР