ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Отбелязват цял месец приноса на македонците към САЩ. Нещо такова за нас?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Месец септември 2022 година в Съединени американски щати е разгласен за Macedonian American Heritage Month: за отбелязване на приноса (incredible contributions) на американските македонци към Съединените американски щати, за отпразнуване на македонския език и история и на културата на американските македонци.

Виждате ли за какво е целият този напън върху България за доближаване сред София и Скопие за приемането на Северна Македония в Европейския съюз! За администрацията на президента Байдън Северна Македония е приоритет! Инициативата е подкрепена от Конгреса на Съединените американски щати. Congratulations!

Ще бъда признателна, в случай че някой наш съотечественик в Америка ми каже дали в миналото е имало месец за отбелязване приноса на американските българи към Съединени американски щати! Аз персонално не съм чувала за нещо сходно.

П.П. Много ми е любопитно коя дата и кои основатели на “македонския език” ще бъдат посочени в посланията на този специфичен месец, както и кои са славните имена от културното завещание на македонския народ…

А пък петте междуправителствени българо-македонски комисии дано си проучват, дано си спорят, оттатък океана ще им посочат историческите “истини”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР