ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

В тази история с Джокович няма добри, всички са лоши...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Здравейте, евентуално сте забелязали, че на стената ми съвсем в никакъв случай не участват тематики, от които схваща цялото ФБ общество у нас. Става въпрос за тематики като Гришо, националният тим по волейбол, Кобрата и какво ли още не, по което внезапно всичко живо у нас става пъклен умело от спорт и всичко към него.

Тая вечер обаче чета мненията за Джокович - от " популярен воин " до " балкански хитрец ". Това разяснява във " Facebook " Станил Йотов.
Хора, в тая история няма положителни, има единствено неприятни .
Тенисистът е явен - опитал да послъгва. Но за мен историята потегля от управляващите в Австралия. Доколкото схванах, щатското държавно управление му издава виза въз основата на някакво " спортно изключение " по искане на уредниците на шампионата. А по-късно, когато към този момент Джокович каца в Австралия с визата в ръцете, федералните управляващи внезапно му анулират визата, и оттова почва цялата история.

За мен това е обстановка, в която във управляващите в Австралия едната ръка не знае какво прави другата, или се прави на по-велика от другата. Нали, когато организираш АО, и става въпрос за идване на спортисти от чужбина (независимо Джокович ли е, или някой тенисист, дето го знае единствено майка му), би трябвало да съгласуваш нещата с всички вероятни инстанции и да си сигурен, че няма да стане проблем с идването и визата? А още повече, че това е Джокович, по дяволите?! Ми правиш една светкавична консултация с всички институции, такова и такова е ситуацията, в случай че няма да влезе, никак да не потегля.

Аз не мога да си показва, че никой от уредниците и щатските управляващи, издали визата въз основата на " спортно изключение ", няма да се обади в другата инстанция и да ревизира по какъв начин стоят нещата. Или там федералните да се обадят на щатските и кажат - вие луди ли сте, няма да му дадем виза! Това за мен е върла чиновническа безнаказаност и бюрократщина.
Пъдарят е трябвало да пита царя, и тогава да му пуска виза .
Или царят да каже на пъдаря, че Джокович не може да влезе в Австралия по еди каква си причина. А не да го довлекат до Австралия, и там да се окаже, че не може да влезе. Като не може, да му го бяха заяви по-рано - не става и точка. Или се ваксинирай, или гледай АО по малкия екран в Белград. Това е честното и правилното.

Сега, тъй като надали някой от вас се е занимавал с вкарване на непознати жители в България от алената зона на Ковид-19, да ви кажа аз какво направих. В края на октомври на гребния канал в Пловдив Българската федерация по риболовни спортове организира международно състезание по лов на риба.

Над 200 души от чужбина. В един миг " алената зона " се оказа, че съдържа 6 или 7 страни, които са в нея, но вкарани две седмици преди началото на международното. Най-тежко беше ситуацията със сърбите, щото не са в Европейски Съюз. За тези от Европейски Съюз и Англия си беше регламентирано, че влизат с ваксина и тест по едно и също време. Обаче жители на Сърбия и страни отвън Европейски Съюз от " алена зона " - йок.
Ни със документ и тест, ни без .
Тъй като съм от остаряла коза яре, първо звъннах в Лудогорец, които играха тъкмо тогава с Цървена звезда. Хората ми обясниха по какъв начин са работили, какви документи и документи е трябвало да показват гостите от Белград, на какво съображение се желае допускането им, пред кои министерства и в какъв порядък - кой тъкмо министър от кой би трябвало да изиска позволение.

В заповедта на здравните управляващи въпреки всичко имаше планувано същото такова " спортно изключение ", в смисъл, че може да се позволен при значими задължения, каквото без подозрение е едно международно състезание.
Само че трябваше да мина през две държавни институции - спортното и здравното министерство, а време нямаше никакво.

Но и нямаше различен метод. Аз пиша писмо от БФРС до спортното, те на здравното, и здравното указва по какъв начин да бъдат позволени сърбите в България. Ставаше въпрос за едно 15 души!

И останах изумен по какъв начин тези две институции от РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, в един отличен синхрон между тях свършиха работата по най-хубавия и бърз метод. Кореспонденцията се придвижи бързо, бяха издадени съответните писма и документи, с които нашите посетители от Сърбия влязоха в България, състезаваха се и след това си отпътуваха по живо, по крепко. Ама преди да тръгнат от Сърбия, единствено на министъра на опазването на здравето дето не сме звъняли, с цел да го питаме дали можем да бъдем уверени, че с тези документи, с тези ваксини и проби сътрудниците от Сърбия сигурно ще бъдат позволени у нас. И като им казахме " тръгвайте ", знаехме, че на Калотина няма да има проблем, и че разполагат с всички нужни здравни документи и всички позволения от българските управляващи.
И нямаше проблеми - демонстрират си документите ,
издадена от спортното и здравното ни министерство, и " добър ден, България ". Нещо повече - тези писма бяха изпратени от нашите държавни ведомства и до граничните управляващи, вкарани в компютъра им. Показват си паспортите, документите и тестванията, и влизат. Нито за секунда не е имало проблем.

Е, айде в този момент ми кажете, по какъв начин някой като мен (доброволец на хонорар!!!) може да каже " тръгвайте, ще ви пуснат сигурно ", и да ги пуснат, а уредниците на подобен шампионат като АО и щатските управляващи да подведат Джокович?! Щото като му издават тая виза, те го подвеждат. И оттова към този момент почва историята с " балканския хитрец " (те па щото останалите не са тарикати...) Толкоз по тематиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР