ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Радев, по-добре късно, отколкото никога!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Диригентът Йордан Камджалов, изтъкнат представител на инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат, съобщи, че " имаме потребност от човечен президент и човечност в българското пространство въобще ". Чудесно обръщение, може би най-хубавото, когато приказваме за президентския избор.

В момента Румен Радев има извънреден късмет да се прояви като хуманист и с престижа си да избави доста човешки животи, тъй като Ковид лишава по няколко десетки на денонощие. " В по-добрия случай ".

Ако стартираме от по-далеч, би трябвало да кажем, че сред ерата " Борисов " и ерата " Служебно държавно управление на Радев " в борбата с Ковида разлика съвсем няма. Може би в този момент организацията в лечебните заведения е малко по-добра поради доктор Стойчо Кацаров и подопечните му, само че в частта с ограниченията неуспехът сега е същият като неуспеха преди година. На моменти даже обстановката наподобява по-зле. Причините са ясни и простички - налаганите ограничения са съвсем същите като преди година и действително множеството от тях не са неприятни и безсмислени, само че всеобщо се погазват. Контролът е нулев и това се вижда с просто око най-много в всеобщия градски превоз в София, където всеобщо, най-много от деца, не се съблюдава правилото за носене на защитна маска за лице.

В последните дни се нагледах на тъпчене на ограниченията и на други места, на които има открити правила, само че те просто не се съблюдават.

Обобщено по този аспект, назначеното от Румен Радев служебно държавно управление не е по-адекватно от Борисовото, тъй като в страната ни царува същият присъщ за нея безпорядък. Правилата не се съблюдават и се върви след събитията.

Но в случай че оставим това на страна и въпреки и към този момент доста животи, в това число на младежи, да са изгубени поради нехайството на обществото и страната ни, по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Радев, както към този момент се загатна, има извънреден късмет - поради престижа си, да се прояви като хуманист, предлагайки на служебното държавно управление да стартира да реализира действителен непоколебим държавен надзор във връзка с спазването на Ковид ограниченията. А в случай че те не могат да го сторят - да вземем за пример Бойко Рашков като вътрешен министър, не е срамно да се стигне и до освобождение на служебни министри.

Извън това, належащо е като държавен глава и обединител на нацията Румен Радев да призове всички български жители към съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и имунизация против Ковид. Ако е хуманист, Радев би трябвало да стори това даже с риск да загуби гласове. Поведението му в идващия месец ще покаже кое му е по-важно - хуманизмът или кариерата като президент.

До този миг той е извънредно сдържан, с половин уста призна, че е имунизиран. Оттогава до момента % имунизирани не се увеличи фрапантно и явно Румен Радев с по-голяма мощ би трябвало да застане на страната на спасяването на човешки животи.

Така че, незабавно е, време е за избавяне на човешки животи и условието за хуманизъм не е единствено към Румен Радев, само че и към безусловно всички останали български политици и общественици, които се употребяват с доверие в обществото ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР