ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Специалните калинки на Ревизоро продължават да вилнеят в МОСВ

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
След като от ФАКТИ , министерството излезе с прессъобщение на формалния си уебсайт, в което съобщи, че след осъществена инспекция е открито, че някогашните зам.-министри на Министерство на околната среда и водите Славея Стоянова и Илияна Тодорова са пазели местата си като държавни чиновници. Без да бъде оповестено, те са били освободени като зам.-министри и били обновени като шефове надлежно на дирекциите „ Управление на отпадъците и опaзване на почвите “ и „ Управление на водите “.

Как се е случило това?

Законовата процедура изисква те да подадат молба за освобождение на заеманите позиции като зам.-министри, от което следва, че тогавашният министър председател Бойко Борисов ги освобождава, като дава опция да се върнат на директорските си постове. Интересна е задачата на това деяние и дали не става дума за опазване на въздействие и основаване на проблеми на новия министър и длъжностен кабинет.

Ясно е, че всичко е зависело от тогавашния министър-председател Борисов.

Министърът на околната среда и водите дава отговор за политиката и назначенията на управителните позиции в структурите на министерството.

Досега е заменен само шефът на Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ по персоналното гледище на зам.-министъра Петър Димитров. А тествани ли са другите шефове на басейновите дирекции или към този момент е открито, че те могат да обслужват и актуалното служебно държавно управление?

А какво е случва с Регионалните инспекции по места?

Източници на ФАКТИ в Министерство на околната среда и водите потвърдиха, че актуалният шеф на РИОСВ-Пловдив е „ протеже на калинката на ГЕРБ Иван Тотев “ – някогашен кмет и новоизбран член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, злощастно прочут с многочислените си афери към „ Пловдив - Европейска столица на културата. Скоропостижно назначеният шеф на РИОСВ-Бургас кацна, с цел да подпише и узакони от екологична позиция „ подпорната стена “ в Алепу. Нашият източник споделя, че и той е протеже, единствено че на кмета на Бургас Димитър Николов, който още веднъж е от ГЕРБ. Директора на РИОСВ-Стара Загора пък бил персонално предопределение на кмета на Стара Загора – Живко Тодоров.

Най-фрапантeн обаче е образецът с Росица Карамфилова - персоналното протеже на някогашния зам.-министър Славея Стоянова, калинка на Ревизоро, която беше назначена като изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по околна среда на 14 април - цели 10 дни след парламентарните избори. Карамфилова продължава да бъде шеф и да вършее под носа на новия министър, назначен в служебното държавно управление. Не ни дава мира въпросът дали тя не е назначена с ясната задача да пази ползите на избрани олигархични кръгове, тясно свързани с ръководството на ГЕРБ.

Внимателно и с интерес ще проследим идните реакции и дейностите на служебния министър, свързани с направените поръчки за нов вид транспарантно ръководство от новия министър председател и президента Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР