ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Цирк Демокрация

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В неделя една жена и детето ѝ се бяха спрели пред лепнатия на стената на блока афиш.

- За – ед - само че – за... про – мя – на – дребният прекарваше пръст по думите на синия девиз, с цел да си помогне при четенето.

Всъщност, като го гледах, той си беше към този момент доста момчурляк. И каквато и акселерация да те е подгонила, допуска се, че щом стърчиш метър и трийсет над земята, би трябвало да четеш без сричане. Възрастта го изисква.

За дребните неграмотността е кусур... Но за родителите и учителите тя е грях. Всъщност, с възпитанието и образованието нещата стоят по този начин, както и с всичко друго в ненашата страна – заради липса на воля за развиване, ние привикваме към уродливостта му.

Всичко стартира от вкъщи и класната стая. Ала по какъв начин лимитираните да дарят светлина и дух?... Предателите да дават образец за честност?... Крадльовците да учат на почтен труд?... Вследствие на това от дълго време към този момент трябваше Народното събрание, Министерският съвет и останалите институции, демонстриращи съществуването на републиката, да се блокират с защитни огради, тъй като въпреки още да не се разрушават, те съставляват бутафория – не са ни нужни, не сме дорасли до тях. Иначе нямаше толкоз години да поносим издевателствата на пасмината, която ги обитава.

В тази нелепа обстановка политиците пробват да играят ролята на нашата съвест и тъй като не се пресъздава туй, що̀ го няма, представлението им е скучно. Ето, опозиционерите сковаха «Лодка на Свободата» - за наслада на комарите обикалят с нея крайдунавските градчета, преоткриват погубената от партията им земя и събират фенове. Дано не потънат до 4 април! Би било тъпо за катерчето... За пасажерите няма ужасно - те умеят да оцеляват при всевъзможни условия, на инат на обществото и страната.

Думите са кухи, очите – надменни... Повечето претенденти за депутатски мандат, без значение от окраската им, са неподготвени за тази работа, само че не стопират да мелят глупости. Вероятно е по този начин, тъй като занапред е ясно кои маймуни ще се окажат на клона и ще показват оттова своите задници. Циркът с изборите само удостоверява тяхното всевластие.

При дадените условия нищо не може да се промени. Няма по какъв начин да пребориш уродливата система, в случай че използваш одобрените от нея правила.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР