ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Преднината на ГЕРБ се стабилизира пред БСП

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Тънката игра по острието на бръснача да поддържаш стопанската система и да ограничаваш разпространяването на корованируса би трябвало да се играе както от ръководещите, по този начин и от опозицията. " Това съобщи пред Радио " Фокус " политологът проф. Румяна Коларова.

" В опозицията не се следи подготвеност да играе. Те се отпуснаха, а може би и митингите до някаква степен ги демотивираха, и взеха решение, че просто да споделят " Не! ", да са противоположното на ръководещите е задоволително, само че това не е по този начин. ", добави тя.

" И във връзка с ограниченията по отношение на ковид, и във връзка с бюджета, т.е. ограниченията за подкрепяне на социално-слабите и на страдащите бизнеси, се образуват нови болшинства и както ръководещите, по този начин и опозицията би трябвало да се нареждат по отношение на тях, с цел да могат да си подсигуряват електорална поддръжка. Това занапред ще го гледаме. ", счита още Коларова.

" Не става дума за бляскавост от страна на опозицията, а за действителна и поредна опция. Електоралните настройки на гласоподавателите ще стартират да се образуват след Нова година, пред втората седмица от януари. ", приключи проф. Румяна Коларова.

„ Така че няма предписание по какъв начин ще се трансформират настройките на жителите, изключително когато става дума за желание за гласоподаване. Не може да има някакви безапелационни упования. Гледайки данните, оповестени общо за Европа, преднината на ГЕРБ се стабилизира пред Българска социалистическа партия. Това не е нещо ненадейно. По-неочакваното по данни към 11 ноември е, че дребният съдружен сътрудник получава постоянен късмет да влезе в идващия парламент “, изясни тя.

Според проф. Румяна Коларова тематиката за бюджета образува нови болшинства в българското общество. Предстои да забележим дали това в допълнение няма да промени картината на поддръжка към протестиращите и към държавното управление. В момента има доста ясна поляризация на част от хората както към ръководещите, по този начин и към опозицията. Това е динамичност, която следва да проследим по какъв начин ще се развива, заключи политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР