ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

”Скъпи” управляващи, сега ревете за кадри

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Мая Илиева, фейсбук

Видите ли, внезапно се оказа, че неналичието на фрагменти е огромен проблем на здравната система? И в този момент...”ревем”! И ще я спасим, като командироваме студентите по медицина 6-ти курс! Ехо...те от дълго време работят! Не единствено от 6-ти, а още от 2-ри курс стартират да работят и това е от години.

Отдавна студентите по медицина попълнят дупките в системата и то безусловно нелегално, тъй като ги назначават на сестрински места, извършват техните функционалности и пълномощия, само че се водят болногледачи по документи. Така, че тази концепция няма да избави системата, тъй като, в случай че ги изпратят наложително в инфекциозните звена, ще се оголят други браншове...

И представяте ли си какви " нагли " лекари се появили от Бургас дето желаят по 500 лева на дежурство в Ковид поделение? САМО, тъй като ще рискуват живота си с цел да спасят нечий различен, ще дежурят облечени, като космонавти сред 12-24ч, няма да почиват, няма да спят, няма се хранят обикновено, няма да виждат фамилиите си, в случай че ги слагат под карантина, ще работят изключително и в делник и в празник, ще им забранят отпуските и ще би трябвало да се надяват бурята да отмине бързо и да не останат САМО статистика в числа!

Друго си е да си ресторантьор! Там единствено, тъй като може да фалираш никакви правила и заповеди не важат...даже вируса е безопасен, значимото е да се " наплющиш " и да ти видят сметката с 9те% Данък добавена стойност...да ти хареса! Ама, там за сметката никой не мрънка, че му е скъпо, само че когато сложиш цена за живота си...става ужасно!
Така, че... " скъпи " ръководещи,министри и работодатели пристигна време да стартира наддаване за експерти в системата!

Няма нищо неправилно в това търсенето да дефинира цената ( това са ваши думи)!
Няма нищо неправилно на доктор за дежурство в Ковид поделение да се заплащат 500лв, на здравна сестра 400, на студент по медицина 300, на санитар 200 лв....на всичкото от горната страна е допустимо! Щом е в реда на естественото да има лекари и шефове на лечебни заведения със заплати сред 60 - 100 000 лв., значи пари има и те просто би трябвало да бъдат преразпределени вярно!

В противоположен случай запретвайте ръкави и тичешком към първата линия и вие клетва сте давали господин министър, дами и господа от Здравната комисия, шефове на лечебни заведения или....викайте неволята!

Кандидатура за работа:
Медицинска сестра с 25 годишен опит в Сърдечна реанимация и Ковид реанимация, с над 15 дипломи и квалификации, работа в екип, отзивчива, прецизно изпълняваща служебните си отговорности, " конфликтна ", когато не се съблюдават законите и КТ!
Минимални условия:

Основна заплата 2000 лева, на дежурство в Ковид реанимация 400лв, застраховка живот, спомагателна отпуска ( в случай че съм жива и здрава да я употребявам след това)!
Приемам предложения!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР