ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Какво е наследството на Наско Михов и Александър Николов в АЕЦ Козлодуй?

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
На 26.08 в предаването “Денят ON AIR ” някогашния енергиен министър Румен Овчаров назова отстранения управителен екип на АЕЦ " Козлодуй " от притежателя БЕХ Наско Михов и Александър Николов,че са защитили националния интерес като са се опълчили на държавното управление за диверсикация на горивото.

Но се задава следния въпрос дали това управление не е застрашавало национална сигурност като по негово време има регистрирани голям брой спешни прекъсвания на работещите 5 и 6 блокове на централата.

Само да напомним спешното прекъсване на 5-ти блок след планов годишен ремонт през 2022г.

В мандата на отстраненото управление са регистрирани и най-вече индустриални повреди. За образец ще посочим по този начин нареченото задимяване, а не пожар на площадката на централата през месец май 2022 година

От друга страна би трябвало да запитаме водило ли е това управление вярно стопански дъщерните сдружения на централата или ги е източвало посредством сключването на контракти за публични поръчки, които са довели до оповестяване на сдруженията в неплатежоспособност.

Пример за тази политика на остарялото управление на централата е дъщерното сдружение " Интерприборсервиз " ООД, което е оповестено в неплатежоспособност.

Какви са били контактите на управлението в лицето на Наско Михов и Александър Николов с компаниите " Лийд Вижън " ЕООД, " Диджитал Иновейшън " ЕООД, " Тинк Смарт " ЕООД, " Аден Груп " ООД и други

Проверявани ли са подписаните с тези компании контракти и до какво са довели те облага или загуби и неплатежоспособност.

Интересен е рамковият контракт номер 22003 / 11.03.2020 г сред " Интерприборсервиз " ООД и " Лийд Вижън " ЕООД.

В този смисъл се задава въпросът належащо ли е да се ревизира интервала ръководство на АЕЦ " Козлодуй " от управителния екип в лицето на Наско Михов и Александър Николов. Дали сред тях датира бизнес връзка още от 90-те години на предишния ХХ в. с регистрирането на взаимна компания под името КРААЛ ООД.
`Какво

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР