ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Васил Божков зарязал Българско лято

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
" Българско лято " на Васил Божков няма да взе участие в изборите. Това излиза наяве от листата на записаните партии и обединения в ЦИК, в който организацията на обвинения предприемач липсва, написа седмичникът " Филтър ".

Проектът на Божков започва през април предходната година, когато взе участие на вота с регистрацията на БНО на Георги Георгиев-Готи. На вота през юли 50 хиляди българи гласоподаваха за плана, което беше незадоволително за влизане в Народното събрание.

Причината за неучастието на идния избор е както и при предходните избори - глобите по закона " Магнитски ". Това прецизират от така наречен " Гражданска платформа за радикална смяна на ръководството в България ", написа " Филтър ".

Партията на Божков може да се яви с мандатоносител, както направи през април 2021 година, само че Божков към този момент не желаел да взе участие в политически случки и най-много да дава пари, написа седмичникът.

От месеци предприемачът бил изоставил изцяло сътрудниците си в България. Причината съгласно източници на изданието се крие в внезапното замогване на някои представители на " Българско лято ". Божков се усетил, че го крадат и спрял кранчето. Спрял и да загатва името на плана си в обществените мрежи.

Божков обаче нямал желание да загърби изцяло политиката. Според някогашни депутати той щял да оказва помощ тайно на партии, които имат късмет да влязат в Народното събрание. Според изданието " под съмнение " са две обединения - " Продължаваме промяната " и " Демократична България "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР