ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Кабинетът търси успели бг-кадри от чужбина за работа във втория ешалон на властта

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Правителството търси интензивно съумели българи в чужбина, с цел да ги притегли на работа за втория ешелон на властта, научи Клуб Z.

Десетки български посолства в Западна Европа и Северна Америка са получили указания да издирят сполучливи българи, които са се издигнали в частния бизнес и в интернационалните организации и да предадат в София техни телефони и имейли. Срокът да предадат информацията е доникъде на май т.г.

Идеята на премиера Кирил Петков е част от тях да бъдат помолени да се върнат в родината и да заемат основни постове в администрацията, защото изпълнителната власт изпитва изострен дефицит от качествени експерти на всевъзможни позиции.

Премиерът в никакъв случай не е крил желанието си да докара още българи от чужбина.

В средата на февруари т.г. Кирил Петков разгласи, че държавното управление прави лист с българи в чужбина, които да бъдат назначени в новия антикорупционен орган и в основни служби, борещи се с корупцията. Целта е те да нямат връзки с хора, заемащи в този момент позиции по високите етажи у нас, с цел да проверяват независимо всички сигнали за корупция.

Още по време на консултациите за разработване на управническата стратегия през ноември м.г., министър председателят заприказва за основаването на указател на сполучливи българи в странство.

”Стамболов е заложил 160 млн. лева за помощ на надарени българи и 160 млн. лева за връщане на българите от чужбина. Трябва да върнем това”, сподели тогава Кирил Петков.

" Трябва да се сътвори указател, в който българите в чужбина да се записват и да знаем кой в каква сфера е - единствено тези, които желаят, несъмнено. Когато някой непознат вложител пристигна в България, ние ще може да му кажем, че имаме толкоз хора в чужбина в тази област ", разяснява Петков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР