ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Има ли връзка между дъщерята на Младен Маринов и Васил Божков

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Дъщерята на Младен Маринов - Силвия Маринова, има съществени бизнес взаимоотношения с редица авторитетни персони от българския бизнес. Това разкри Bird.bg в своя обява.

Проверка на ФАКТИ откри, бизнесите, в които Силвия Маринова е взела участие. Станаха ясни шест компании:

1. “ОЛК ГРУП ИНВЕСТ” ЕООД, която правила козметични услуги, ходатайство и агентство. Силвия Маринова и Елена Николаевна Москвичева били съсобственички на сдружението, като в следствие двете трансферирали дялове си на Нина Тодорова Тодорова.

2. “Драгойца Еко Къмпани” ЕООД - записана с адрес в град Ябланица. Дейността на компанията е повече от обширна - покупка и произвеждане на артикули и движимости за продажба, комисионна, спедиционна и складова активност, ресторантьорство, транспортна рекламна, осведомителна, програмна, импресарска, строителна, ремонтна, монтажна активност, градеж и обзавеждане на недвижими парцели за продажба или отдаване чартърен и всевъзможни други действия, които не са неразрешени от закона. Управител на компанията към 2016 е Ивета Лазарова Нейкова. Преди 2016 година обаче Нейкова и Силвия Маринова са били съсобственички на “Драгойца Еко Къмпани” ЕООД. След това Маринова трансферира своето дялово присъединяване на Нейкова. Размерът на дяловото присъединяване на Маринова е от солидната сума 1 лев. Тъй като тя имала половината от капитала, капиталът в действителност е 2 лв..

3. “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД, записана в София. Нейната активност е много сходна с тази на “Драгойца Еко Къмпани” ЕООД. Тази компания прибавя към активността си и маркетингова активност, комерсиално посланичество, ходатайство, комисионерство и агентство на локални и задгранични физически и юридически лица в страната и в чужбина, рекламна, осведомителна и печатна активност. Управител на компанията е Силвия Маринова. Съдружници са тя и " МВД - 05 " ООД, като и двете страни разполагат с 50% от капитала - по 1 лев. Преди 2017 година Никол Марио Костуркова е съучастник във компанията, само че тя трансферира на " МВД - 05 " своя дял.

4. Стигаме до “МВД - 05” ООД с адрес в село Разлив, Община Правец. Към 14.03.2016 година притежатели са Георги Йорданов Петков с дял от 48.00%, Станислава Владимирова Маринова с дял 34.00%, Съдружник и Силвия Маринова дял 18.00%. В тази компания Силвия Маринова си сътрудничи с майка си - Станислава.

5. Маринова е част и от “С & С КЕТЪРИНГ” ООД. Дейността на компанията е Кетъринг, организация и употреба на клубове, кафенета, сладкарници, бистра и други атракционни заведения. Други действия на компанията са туристическа, хотелиерска и транспортна активност, осведомителни, рекламни, програмни и импресарски услуги, спедиционна, складова и посредническа активност. Регистрирана е в София, ЖК “Люлин”. В нея Маринова си сътрудничи със Златка Добрева Илиева.

6. “М ИНВЕСТ 20” ЕООД с адрес ул. “Стефан Караджа” 7, която прави действия както автоуслуги, измиване и разчистване на транспортни средства, по този начин и финансови съвещания, търговия, създаване и търговия с недвижими парцели и други. Силвия Младенова Маринова през 2017 година трансферира своя дял на Пламен Пламенов Димитров, към 2018 година едноличен притежател на капитала пък е Орлин Георгиев Хаджиянков.

Никол Костуркова е щерка на щерка на някогашния чиновник на ГДБОП Марио Костурков, оповестява Bird.bg. “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД се предлага, че в действителност е автомивка, която Костуркова и Маринова отворили. “Никол Костуркова обаче напуснала компанията, няколко месеца откакто компанията почнала да действа. Тя не успявала да съчетае учението и работата на автомивката” написа Bird.bg. В последна сметка Костуркова трансферира своята част от “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД на “МВД - 05”, в която вземат участие Силвия Младенова и Станислава Маринова - брачна половинка и майка на Силвия. Интересно тук е, че към Марио Костурков съществуваха клюки, че е бил чиновник на известен роден букмейкър, като те бяха отречени от него. Костурков обаче е заявявал, че Стефан Найденов му дал място да направи автомивка. Във въпросната автомивка съдружнички били Силвия Младенова и щерка му Никол.

Дъщерята на Младен Маринов е обвързвано лице и с дясната ръка на Васил Божков – Черепа в строителния бизнес – Орлин Георгиев Хаджиянков. Това се случва посредством компанията М ИНВЕСТ 20. Учредителните актове и придвижването на компанията сочат, че компанията започва през 2015, като еднолична благосъстоятелност на Пламен Пламенов Димитров. Месец и малко по-късно, към края на март 2015 година от ЕООД сдружението е променено в ООД и Силвия Младенова става съучастник на Пламен Димитров. В края на октомври 2016 година сдружението мести адреса си на ул. Стефан Караджа 7. Към края на април 2017 година Силвия връща дяловете на Пламен Димитров, а М ИНВЕСТ 20 още веднъж се трансформира в ЕООД. Последната актуализация е от март 2018, когато като едноличен притежател на капитала е вписан Орлин Георгиев Хаджиянков, пишат Bird.bg.

През март 2017 Пламен Димитров, до момента в който все-още е съучастник на Силвия Маринова, влиза в съдружничество и с дъщерята на Хаджиянков – Кристина Орлинова Хаджиянкова в компанията ДИЗАЙНО. Тя също се намира на адрес на Стефан Караджа. На 27 октомври 2017 Димитров към този момент е едноличен притежател на капитала на ДИЗАЙНО ЕООД. Това се случва малко преди да излезе от М ИНВЕСТ 20, споделят от BIRD.

Те разкриват още, че на адреса на ул. Стефан Караджа 7 са регистрирани още няколко от компаниите свързвани с Васил Божков и Орлин Хаджиянков. Например компанията ФОРБС БГ, където дъщерята на Хаджиянков – Кристина Хаджиянкова е съучастник с Елена Николаевна Москвичева. Компанията закупи популярност при опит да осъществя концесия за рандеман на минерали и инертни материали в североизточния дял на Малешевска планина, на 1 км от гр. Кресна и 800 метра от с. Горна Брезница, в центъра на екологичната мрежа „ Натура 2000”. Припомняме, че Елена Николаевна Москвичева е съучастник и на Силвия Маринова в “ОЛК ГРУП ИНВЕСТ” ЕООД.

“Междувременно нейният татко е началник на СВДР, а след това и основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Дали знойната хубавица би била толкоз мечтана за бизнес сътрудник без основните позиции в Столична дирекция на вътрешните работи на нейния баща е въпрос за доста милиони”, заключват от BIRD.

От ФАКТИ бихме попитали има ли избрана връзка сред бащата на Силвия - Младен Маринов и Васил Божков, поради бизнес връзките на дъщерята на Маринов с хора, близки до Божков и в случай че да, каква е и продължава ли да съществува. Питаме на първо време предвид на това, че Младен Маринов беше зам.-шеф на СВДР, след това основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а най-после стигна и до министерския пост. Второто ни основание е явяването на идните избори и на политическата групировка на Божков, и на Младен Маринов, който е в листите на ГЕРБ. Третото ни основание е дали тази връзка, в случай че съществува, към момента продължава и до какво би могло да докара това в един предстоящ парламент. Интересно е още дали някой от компроматите, които Божков дава обещание да разкрие, няма да е обвързван точно с Младен Маринов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР