Интересни факти за практически всичко 2

...
Факт: Във всичките четири полукълба има части от АфрикаЗа хора,
Коментари Харесай

Факт: Във всичките четири полукълба има части от Африка
За хора, чието образование до голяма степен е фокусирано върху западния свят, може да е изненадващо да разберат точно колко огромен е континентът Африка. Например, той обхваща четирите полукълба и обхваща близо 12 милиона квадратни мили. Ето още един интересен факт: знаете ли кой е единственият град, който е разположен на два континента?

Факт: Роговицата е една от само две части на човешкото тяло без кръвоносни съдове
Роговицата е прозрачната част на окото, която покрива зеницата и други части на окото. Хрущялът и роговицата са единствените видове тъкани в човешкото тяло, които не съдържат кръвоносни съдове, според учени от Института за изследване на окото на Харвардския отдел по офталмология. Окото ви също има някои други странни характеристики, за които вероятно не сте знаели. След това разберете кой е най-редкият цвят на очите в света.

Факт: Първият игрален анимационен филм в света е направен в Аржентина
Дори и да знаете много любопитни факти за Дисни, може да предположите, че честта на първия анимационен игрален филм принадлежи на филма на Уолт Дисни от 1937 г. „Снежанка и седемте джуджета“. Но 20 години по-рано в Аржентина е заснет пълнометражен игрален анимационен филм. Това беше политическа сатира, наречена El Apóstol, съставена от 58 000 рисунки и с времетраене от 70 минути, според Книгата на световните рекорди на Гинес.

Факт: немската шоколадова торта е измислена в Тексас
„Немската“ част от немската шоколадова торта идва от американец, а не от европейска страна. По-конкретно, той е кръстен на Сам Герман, който през 1852 г. създава формулата за мек тъмен шоколад за печене за Baker’s Chocolate Company, който впоследствие е наречен Baker’s German’s Sweet Chocolate. Бързо напред до 13 юни 1957 г. Dallas Morning Star публикува рецептата за тортата, измислена и изпратена от читател, идентифициран като г-жа Джордж Клей, според What’s Cooking America.

Факт: Марла Гибс продължи да работи като стюардеса в продължение на две години, след като беше избрана за участие в хитово телевизионно шоу
Преди да заеме мястото си на катедрата на 227, Марла Гибс изигра икономката Флорънс в „Семейство Джеферсън“ (разклонение на „Всички в семейството“). В интервю от 2015 г. Гибс каза на Washington Post, че въпреки че изглежда, че е постигнала големия си пробив, тя е запазила работата си като стюардеса за American Airlines още две години - просто за безопасност.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР