Интересни факти за практически всичко 24

...
Факт: Тестовете за бременност датират от 1350 г. пр.н.е.Според документ,
Коментари Харесай

Факт: Тестовете за бременност датират от 1350 г. пр.н.е.
Според документ, написан върху древен папирус, египетските жени уринирали върху семена от пшеница и ечемик, за да определят дали са бременни или не, съобщава Службата по история в Националния здравен институт. Ако порасне жито, това предсказва женско бебе. Ако ечемикът растеше, това предсказваше бебе от мъжки пол. Жената не беше бременна, ако нищо не растеше. Експериментирането с тази семенна теория през 1963 г. доказа, че е точна в 70 процента от случаите.

Факт: Мартин Лутър Кинг младши получи C по публично говорене
Светът помни д-р Кинг като лидер на Движението за граждански права и хората често цитират речта му „Имам мечта“, която той произнася през 1963 г. Още повече от десетилетие преди тази легендарна реч, докато посещава теологичната семинария Crozer в Пенсилвания, той спечели C по публично говорене по време на първия и втория си мандат. Вижте тези други иронични „провали“ на изключително успешни хора.

Факт: Пчелите могат да правят цветен мед
Във Франция има завод за биогаз, който управлява отпадъците от шоколадова фабрика Mars, където се произвеждат M&M. Пчелари наблизо забелязаха, че техните пчели правят мед с „неестествени нюанси на зелено и синьо“. Говорител на Британската асоциация на пчеларите теоретизира, че пчелите, които ядат захарните отпадъци от M&M, са причинили цветния мед.

Факт: Бананите светят в синьо под черни светлини
За всекидневния поглед при нормални условия зрелите банани изглеждат жълти поради органични пигменти, наречени каротеноиди. Когато бананите узреят, хлорофилът започва да се разгражда. Този пигмент е елементът, който кара бананите да светят или флуоресцират под UV светлини и да изглеждат сини. Въпреки че това определено е сред най-интересните факти за бананите, имаме още един, който ще ви накара да искате да ядете банан всеки ден.

Факт: топките за тенис на Уимбълдън се съхраняват при 68 градуса по Фаренхайт
Температурата на топката за тенис влияе на нейния отскок. При по-високи температури газовите молекули в топката се разширяват, карайки топката да отскача по-високо. По-ниските температури карат молекулите да се свиват и топката да отскача по-ниско. За да гарантира, че се използват най-добрите топки за тенис, Уимбълдън преминава през повече от 50 000 топки за тенис всяка година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР