Интересни факти за практически всичко 16

...
Факт: Създанието на Франкенщайн е вегетарианецИ Виктор Франкенщайн, и Крийчър
Коментари Харесай

Факт: Създанието на Франкенщайн е вегетарианец
И Виктор Франкенщайн, и Крийчър са измислени герои във Франкенщайн на Мери Шели. В класическия роман Creature казва: „Моята храна не е човешка; Аз не унищожавам агнето и ярето, за да си насищам апетита; жълъдите и горските плодове ми осигуряват достатъчно храна. Това е един от интересните факти, които определено трябва да споделите с приятелите си вегетарианци!

Факт: Лекарските грешки са водеща причина за смърт
Според изследователски екип на Джон Хопкинс всяка година 250 000 смъртни случая в Съединените щати са причинени от лекарска грешка. Това прави лекарската грешка третата причина за смъртност в страната.

Факт: Ленивците имат повече вратни кости от жирафите
Въпреки разликата в дължината на врата, във врата на ленивеца има повече кости, отколкото на жирафа. Има седем прешлена на врата на жирафа, както и на повечето бозайници, но има 10 на ленивеца. Докато те са в ума ви, ето някои очарователни снимки на ленивци, които напълно трябва да видите.

Факт: Пчелите могат да летят по-високо от връх Еверест
Пчелите могат да летят по-високо от 29 525 фута над морското равнище, според National Geographic. Това е по-високо от връх Еверест, най-високата планина в света.

Факт: Древните египтяни са използвали мъртви мишки за облекчаване на зъбобол
В Древен Египет хората са слагали мъртва мишка в устата си, ако са имали зъбобол, според книгата на Нейтън Белофски Strange Medicine: A Shocking History of Real Medical Practices Through the Ages. Мишките също са били използвани като лек за брадавици в елизабетинска Англия.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР